Popcorn on maissiherkku, jota syödään usein samalla kun katsotaan elokuvaa. Tänään tiistaina 19. helmikuuta 2021 vietetään Popcorn-päivää, joten on hyvä hetki kertoa millä eri tavoilla tätä herkkua maustetaan eri puolilla maailmaa.

Tämän paukkumaissiksikin kutsutun syötävän herkullisuus liittyy sen maustamiseen. Ilman mitään maustetta, se ei maistuisi oikeastaan juuri millekään. Mausteena käytetään yleensä suolaa. Myös voi on meille suomalaisille tuttu lisä, jolla popcornista saadaan entistä maistuvampaa. Mausteiden ei tarvitse olla välttämättä suolaisia. Suomessa myydään esimerkiksi valmiita popcorneja, jotka on päällystetty suklaalla.

Haluaisitko välillä kokeilla maustaa popcornia jollakin sinulle täysin uudella tavalla? Siinä tapauksessa kannattaa lukea tästä alempaa, miten erikoisilla tavoilla monissa eri maissa popcorn maustetaan. Näitä tapoja on esitelty Days of the Year-sivustolla.

Nauti popcornista kuin japanilaiset, nigerialaiset tai intialaiset

Jo Euroopassa on monenlaisia tapoja maustaa näitä kuumassa paukahtaneita maissijyviä. Kyseessä on terveellinen herkku, yleensä siihen asti kunnes se on maustettu. Jokainen tietää, että suolan ja voin syöminen ei ole terveellistä. Mausteena voi käyttää myös terveellisiä asioita, kuten vaikka erilaisia yrttejä. Siksi kannattaisi kokeilla, maistuisiko sinulle rosmariinilla, timjamilla tai vaikka cayennepippurilla maustetut popcornit.

Japanissa popcorneja maustetaan hunajalla, joka sekin on terveellinen vaihtoehto. Todella erikoiselta kuulostavia japanilaisia popcornmausteita ovat maitotee ja curry. Niitä myydään jopa valmiiksi höystettynä näillä mausteilla.

Nigerialainen tapa on nauttia paukkumaisseja hedelmäsoseen makuisen mausteen kera. Tätä kuivamaustetta myydään valmiissa purkeissa.

Myös Intiassa on tapana käyttää erikoisia popcornmausteita, joita löytyy monissa eri mauissa. Sellaisia ovat esimerkiksi misokeitto, thaimaalainen punainen curry sekä sardellin valkosipulin yhdistelmä.

Näin voit juhlia Popcorn-päivää!

Jotta tämä päivä todella tuntuisi Popcorn-päivältä, voit niiden syömisen lisäksi tehdä muutakin. Tee esimerkiksi seppele. Liimaa popcorneja metalliseen tai vaikka styroxista tehtyyn seppelekehikkoon ja pistä se päähäsi tai roikkumaan esille kotiisi. Voit myös maalata sen ja ripotella päälle kimalletta.

Ja tietysti tästä päivästä tulee vieläkin mielenkiintoisempi, kun kokeilet maustaa popcornisi jollain sinulle täysin uudella tavalla!

Lähde: Days of the Year