Migreenistä kärsivät ovat voineet kokeilla monenlaisia hoitokeinoja, jolla he saisivat helpotusta elämään.

Jos kärsit kroonisesta migreenistä, saatat saada siihen helpotusta, jos syöt oikeanlaista ruokaa. BMJ-sivusto on julkaissut tutkimuksen, jossa tarkasteltiin 182 henkilöä, jotka kärsivät migreenistä keskimäärin kerran kuukaudessa ja heidän kohtauksensa kestää keskimäärin viisi tuntia.

Tutkimukseen osallistuneille tarjoiltiin kolmenlaista ruokaa

Osallistujille valittiin satunnaisesti yksi kolmesta ruokavaliosta:

  • Yksi sisälsi runsaasti EPA eli eikosapentaeenihappoa ja DHA eli dokosaheksaeenihappoa (yksi pitkäketjuisista omega-3-rasvahapoista). Niitä saatiin yhteensä 1,5 grammaa päivässä, jota he saivat kalasta. Ruokavaliossa oli myös runsaasti linolihappoa (omega-6-rasvahappoa, jota saadaan maissi- ja soijaöljyistä sekä joistakin pähkinöistä ja siemenistä).
  • Toisessa ruokavaliossa oli korkea EPA- ja DHA-pitoisuus ja alhaiset linolihappopitoisuudet.
  • Kolmas ruokavalio sisälsi runsaasti linolihappoa ja vähän EPA: ta ja DHA: ta (yhteensä vain 150 milligrammaa päivässä).

16 viikon jälkeen heillä, jotka söivät ruokaa, jossa oli suuri EPA- ja DHA-pitoisuus, oli 30–40 % vähemmän päänsärkypäiviä kuukaudessa ja päänsärkytunteja päivässä kuin heillä, jotka saivat vähemmän näitä omega-3-rasvahappoja.

EPA: ta ja DHA: ta sisältävät ruokavaliot nostavat veren oksylipiinin pitoisuuksia, omega-3-sivutuotetta, joka auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta.

Tämän tutkimuksen mukaan rasvaisen kalan syöminen voi täten helpottaa migreenistä kärsivien elämää.

Lähde: Health