Ehkä jo arvaat, että puhelimen ottaminen mukaan vessaan ei ole kovin hygieenistä. Aika moni meistä syyllistyy siihen, että ei pysty käymään edes WC-tarpeillaan ilman rakasta luuriaan.

Epähygieenistä se todellakin on, mutta et taida arvata kuinka paljon. Glamour on selvittänyt, että mitä kaikkea ällöttävää seuraa, kun otat puhelimen mukaan vessaan. Uskallatko lukea enää tästä eteenpäin? Se ehkä kannattaisi, koska epähygieenisyys ei ole ainoa syy miksi vessaan ei kannata ottaa mukaan mitään ylimääräistä.

Puhelimesi on jo valmiiksi likainen, vaikka et olisi käynyt sen kanssa vessassa. Ei ole mitenkään harvinaista, että se sisältää yli 100 000 bakteeria ja virusta. Ja tällainen laite on juuri se, jota käytämme yleensä laitteista eniten. Kaikki pöpöt näistä eivät tietysti sairastuta, mutta et voi tietää, että onko juuri sinun puhelimessasi jonkin ikävän taudin aiheuttajia.

Kosketat WC-tiloissa sellaisia pintoja, joihin muut ovat koskeneet. Tällä tavalla siirrät heidän käsissään olevia pöpöjä omaan puhelimeesi. Jos huuhtelet pöntön siten, että kansi on auki, pöntössä olevat pöpöt suihkuavat pitkin vessaa ja myös puhelimesi päälle.

Siihen, että sairastut johonkin vessassa lymyilevän pöpön takia, vaikuttaa se, kuinka usein ja hyvin peset kätesi mutta myös puhelimesi, jos se on vessassa mukanasi. Puhelimen desinfiointi on hankalaa, joten et ehkä tee sitä tarpeeksi usein. Sekin miten sen voit tehdä, riippuu siitä millainen puhelin sinulla on. Osa puhdistusaineista voi vahingoittaa puhelimen näyttöä. Siksi kannattaa käyttää sellaista puhdistusainetta, joka on tarkoitettu juuri tätä varten. Mutta jaksatko puhdistaa koko kännykän jokaisen WC-kerran jälkeen, jolloin se on ollut matkassasi? Se vie paljon aikaa, jos teet sen jokaisen vessakäynnin jälkeen.

Älä unohda myöskään tätä vaihtoehtoa, että likainen puhelin voi olla välillä poskellasi, kun puhut jonkun kanssa puhelua. Joku on saanut ihottumaa poskelle juuri sille puolelle, jossa hän pitää puhelintaan puhelun ajan. Se voi johtua likaisesta puhelimesta. Siksi kannattaa muistaa pestä myös kasvot säännöllisesti, jos luulet että puhelimesi ei ole aina ihan puhdas.

On vielä yksi syy miksi puhelin kannattaa jättää pois vessareissulta. Jos haluat käydä siellä rauhassa, ei se ainakaan puhelimen kera onnistu. Mutta moni voi tarvita jotain muuta ajateltavaa, jotta pissaaminen onnistuu tai suoli tyhjenee kunnolla. Siihen ei silti tarvita puhelinta. Mitä jos seuraavalla kerralla otat mukaasi lehden tai kirjan, joita et todennäköisesti kanna mukanasi koko päivää etkä pistä niitä poskeasi vasten.

On myös keino pitää puhelin siistinä koko WC-käynnin ajan

Jos sinun on kuitenkin ehdottomasti otettava puhelin mukaan vessaan, muista desinfioida se jokaisen kerran jälkeen. Toivottavasti puhelimesi kestää sen ja jaksat tehdä sen jokaisella kerralla. Mutta on keinoja pitää puhelin mukana niin että se ei likaannu. Mitä jos koskisit vessassa oleviin asioihin vain toisella kädelläsi? Ja toinen käsi koskee siellä vain puhelintasi. Kun on aika pestä kädet, pitää puhelimen laskemiselle olla kuitenkin jokin puhdas paikka. Laita se esimerkiksi puhtaan paperin päälle, tai sen sisään, jos haluat sen ehdottomasti pysyvän puhtaana. Ehkä olisi kuitenkin helpompaa jättää vain se puhelin rauhaan muutaman minuutin ajaksi edes muutaman kerran päivässä?

Lähde: Glamour