Tässä lämpötilassa ehkäisypilleri menettää tehonsa, asiantuntija varoittaa

Suurin osa meistä naisista käyttää tai on käyttänyt joskus hormonaalista ehkäisyä elämänsä aikana. Ehkäisypilleri onkin kenties suosituin ehkäisykeino, ja erilaisia ehkäisypillereitä onkin lukemattomia eri merkkejä erilaisine ominaisuuksineen.

Ehkäisypillerin teho on oikein käytettynä 99 %, eli todella korkea. Teho kuitenkin pienenee, jos pilleri unohdetaan ottaa ajoittain, tai jos sen ottaa myöhässä. Asiantuntijan mukaan teho putoaa silloin 91 %:iin. Ikävä kyllä teho laskee vielä entisestään, jos eräs asia tapahtuu.

Lääkäri varoittaakin, että kova helle voi saada ehkäisypillerin menettämään tehoaan entisestään, ja pillerit pitäisikin osata säilyttää oikeanlaisissa olosuhteissa, että niiden teho säilyisi.

Pillerit olisi hyvä säilyttää noin 20 celsiusasteessa, ja monen pillerimerkin ohjeissa varoitetaankin, että ne eivät saisi olla yli 30 asteen, eikä alle 15 asteen lämpötilassa kuin hyvin lyhyen ajan.

Kesähelteillä onkin vaikeaa säilyttää pillereitä tarpeeksi viileässä. Lääkäri kuitenkin varoittaa laittamasta pillereitä jääkaappiin, sillä se on säilytyspaikaksi puolestaan liian kylmä. Sen sijaan hän kehottaa säilyttämään pillereitä mahdollisimman viileässä kaapissa tai lipastossa asunnon ollessa hyvin lämmin.

Pidä tästä lähtien pillerisi poissa auringonvalosta ja suojaa ne helteeltä niin hyvin kuin mahdollista. Muuten edessä saattaa olla yllätyksiä.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Jeshoots, Pexels