Keskustelun paisumisen riidaksi voi estää hyvin yksinkertaisesti: sano tämä lause!

kannalta, sillä riitely silloin tällöin puhdistaa ilmaa jännitteistä ja voi tuoda teidät lähemmäksi toisianne. On kuitenkin tärkeää oppia riitelemään oikein, sillä väärällä tavalla riitely voi aiheuttaa valavaa hallaa suhteellenne.

Miten riitelyä voi siis estää eskaloitumasta? Tähän on olemassa yksinkertainen lause, joka auttaa riitelyä pysymään rakentavana, ja estää sen paisumisen siten, että menette henkilökohtaisuuksiin ja sanotte asioita, joita ette enää myöhemmin voi saada sanomattomiksi.

Tämä lause on: ”Ymmärrän, mitä tarkoitat”. Voit toki muuttaa lausetta samankaltaiseksi, kunhan merkitys säilyy. Voit esimerkiksi kokeilla myös lausetta ”olet oikeassa tässä asiassa”. Tärkeintä on, että kumppanistasi tuntuu, että sinä ymmärrät, tai ainakin yrität ymmärtää häntä ja sitä, miksi hän on vihainen. Samalla kerrot myös, että otat hänen sanomansa asiat huomioon.

EI kuitenkaan riitä pelkästään, että sanot tämän taikalauseen, vaan sinun tulisi samanaikaisesti pysy rauhallisena ja mieluiten myös todella tarkoittaa sanomaasi lausetta. Jos et oikeasti ymmärrä kumppaniasi lainkaan, ei pelkkä lauseen sanominen juurikaan kannata.

Ota tämä neuvo talteen seuraavalla kerralla, kun keskustelu uhkaa muuttua riidaksi kumppanisi kanssa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib /Kuva: Afif Kusuma, Unsplash