Eikö joka päivä olekaan hyvä päivä seksinharrastamiselle? No ainakin ne päivät, kun sitä tulee harrastettua, ovat monia muita päiviä parempia.

Adult Matchmaker -sivustolla on saatu kuitenkin selville, että milloin harrastetaan eniten seksiä, sekä milloin se kannattaisi tehdä, ja milloin oletetaan, että sitä harrastetaan eniten.

Keskiviikkoa kutsutaan peuhupäiväksi

Keskiviikkoa kutsutaan usein peuhupäiväksi (Hump Day). Monet voivat ajatella, että keskiviikkona tarvitaan seksiä. Silloin viikko on jo puolivälissä, jolloin arkipäivät ovat jo ehtineet aiheuttamaan paljon stressiä, mutta viikonloppu on vasta parin päivän kuluttua. Stressiä voisi lievittää se, että pääsisi harrastamaan seksiä. Silloin pitää kuitenkin mennä nukkumaan ajoissa, koska seuraava päivä on arkipäivä, jolloin pitää herätä aikaisin. Joten tämä ei ole se päivä, jota tässä etsitään.

Se viikonpäivä, jolloin monet harrastavat seksiä

Yleisintä viikonpäivää, jolloin harrastetaan seksiä, on selvitetty myös tutkimuksen avulla. Siihen osallistui lähes 2000 naista. Tämän tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka ovat parisuhteessa, harrastavat seksiä viikon aikana sitä useimmin, mitä pidemmälle viikkoa mennään. Lauantaina koetaan huippu, joka on parisuhteessa se yleisin päivä. Mutta sinkkunaisilla se ei olekaan yleisin päivä. He harrastavat paljon seksiä maanantain ja torstain välillä. Mutta heillä huippu onkin sunnuntaina.  

Mikä on paras aika seksille? Onko se esimerkiksi aamu tai yö? Vai voiko tähän vastata?

Miehillä paras kellonaika seksille ei ole sama kuin naisilla. Miehet ovat aamulla yleensä hyvinkin innokkaita seksin harrastamiselle, mutta naisten halut heräävät yleensä vasta illalla. Se johtuu siitä, että miesten testosteronitasot ovat aamuisin korkeimmillaan.

Naisilla halut kasvavat ovulaation aikaan, jolloin aamullakin voi tehdä normaalia enemmän mieli seksiä. Jokaisella on kuitenkin se oma aika, jolloin halut ovat suurimmillaan. Siihen vaikuttavat monet tekijät kuten unirytmi ja stressitasot.

Torstai voisi olla paras aika harrastaa seksiä

Tutkimuksen mukaan torstaina hormonitasot, estrogeeni ja testosteroni ovat suurimmillaan. Ne ovat juuri ne syyt, milloin tekee eniten mieli seksiä. Ja kaiken lisäksi näiden määrä on suurimmillaan juuri aamulla. Niiden perusteella torstai voisi olla juuri se päivä, jota tässä haetaan. Ja tarkalleen ottaen torstaiaamu.

Se syy siihen, että miksi torstai on juuri tämä päivä, liittyy keskiviikkoon. Keskiviikkona torstain vastaisena yönä nukutaan usein rauhallisimmin ja pisimmät yöunet. Esimerkiksi testosteronitaso nousee, kun nukutaan. Ja laskee sitä enemmän mitä enemmän ollaan hereillä. Ehkä se on yksi syy, että miksi testosteronitaso on korkealla juuri torstaiaamuisin.

Onko sinulla jokin päivä sellainen, joka on sinulle selkeästi sopivin päivä harrastaa seksiä? Se ei välttämättä ole torstai vai onko sittenkin? Kannattaa nyt miettiä tätä.

Lähde: Adult Matchmaker