Mitä enemmän katsot, sitä suurempi on riskisi sairastua tähän kavalaan tautiin.

Pitkän päivän jälkeen on ihana lössähtää sohvalle ja nauttia lempi sarjoista tai elokuvista. Vaikka television katselusta silloin tällöin ei olekaan suurempaa haittaa, sinullekin on varmaan kerrottu jo lapsesta asti, että töllöttimen edessä ei tulisi istua tuntikausia.

Haittoja ei kuitenkaan synny vaan lapsille, vaan myös kypsempään ikään ehtineet henkilöt voivat kärsiä liiasta television tuijottamisesta. Tämä huono tapa nimittäin kasvattaa dementiaan sairastumisen riskiä.

Mutta kuinka paljon sitten on liikaa? Tutkijat osaavat nyt vastata tähän kysymykseen. Jos nimittäin katselet televisiot enemmän kuin 24,5 tuntia viikossa, kasvaa riskisi sairastua dementiaan.

Tutkimuksessa tutkittiin yli 50 vuotta täyttäneitä henkilöitä, kun yleensä television katsomisen vaikutuksia tutkitaan lähinnä lapsilla ja nuorilla.

Tutkijat saivat selville, että ne henkilöt, jotka katsoivat yli 24,5 tuntia viikossa (tai 3,5 tuntia päivässä) unohtivat vuosien aikana enemmän sanoja kuin he, jotka katsoivat vähemmän televisiota. Itse television katselu ei ollut suurin ongelma; isompi ongelma oli se, että passiivinen television katseluun käytetty aika oli pois muista, stimuloivimmista ajankäyttötavoista, kuten lukemisesta tai liikunnasta.

Pidä siis television katselusi kurissa, ja tee vaihteeksi enemmän jotain muuta vapaa-ajallasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Bermix Studio, Unsplash