Tämä aamurutiini voi tehdä elämästäsi paremman – vie aikaasi vain 27 minuuttia

Alle puolessa tunnissa ehtii tehdä seikkoja, jotka voivat vaikuttaa sinuun elämääsi muuttavalla tavalla.

Jokainen on joskus noussut ylös sängystä väärällä jalalla ja myöhemmin huomannut, että huono aamu on vaikuttanut koko loppupäivään. Pienet muutokset, joita voi tehdä heti herättyään, voivat kuitenkin auttaa saamaan päivän paremmaksi ja lisätä onnellisuutta, kertoo The Independent.

Tutkimusten mukaan on muutamia tapoja, joilla voi suoraan parantaa omaa asennetta ja kaikki alkaa aamurutiinin muuttamisesta. Jotta jokainen päivä alkaisi paremmin, kannattaa ottaa seuraava aamurutiini osaksi muita aamutouhujasi – se vie aikaasi vain 27 minuuttia.

Aamurutiini koostuu kolmesta osasta, joista yksi kestää 5 minuuttia, toinen 2 minuuttia ja viimeinen 20 minuuttia. Lue alta lisää tästä elämää mahdollisesti muuttavasta aamurutiinista.

Laske stressitasoja hengitysharjoituksilla

Herättyä voi olla hyödyllistä päästä aloittamaan päivä ilman stressiä, sillä stressi voi olla vaikuttava tekijä niin henkisiin kuin fyysisiin terveysongelmiin. Stressitasojen laskemiseksi käytä viisi minuuttia hengitysharjoitusten tekemiseen. Stanfordin yliopiston Compassion and Altruism Research and Education -keskuksen tiedejohtaja Emma Seppälän mukaan yksinkertainen hengittäminen voi laskea stressitasoja. Blogissaan Seppälä on keskustellut hengitysharjoitusten ja parasympaattisen hermostn kytköksestä yhteydessä lepoon ja ruoansulatukseen. Seppälän mukaan tutkimukset ovat selvittäneet, että erilaiset tunteet ovat kytköksissä erilaisiin hengitystapoihin, mikä The Independentin mukaan tarkoittaa sitä, että tunteisiin voi vaikuttaa tarkoituksellisesti muuttamalla tapaa, jolla hengittää. Käyttämällä viisi minuuttia hengitystekniikoiden harjoittamiseen, voit vähentää stressihormoni kortisolin tasoja ja automaattisesti parantaa mielialaasi.

Listaa kolme asiaa, joista olet kiitollinen

Kun olet tehostanut mielialaasi hengitysharjoituksilla, on tämän aamurutiinin seuraavassa osassa tarkoitus käyttää kaksi minuuttia kiitollisuuden tunteeseen. Se tapahtuu listaamalla kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Keskittymällä muutaman hetken ajan kiitollisuuteen, opetat aivojasi näkemään positiivisia asioita negatiivisten sijaan, kuvaili positiivinen psykologi Shawn Achor. Tämän kaltaiset tekniikat mahdollistavat aivojen ”uudelleenohjelmoinnin” positiivisemmaksi, mikä voi vuorostaan parantaa suoritusta ja maksimoida oman potentiaalisi – ja se vie aamustasi vain pari minuuttia.

Opettele jotain uutta

Aamurutiinin lopuksi omista 20 minuuttia uuden opettelulle joko itsekseen tai puhumalla jonkun toisen kanssa. The Independentin mukaan 20 minuutissa voi laajentaa tietämystäsi sekä vahvistaa sidettä, jotka molemmat ovat tärkeitä, jotta kasvaisi ihmisenä. Action for Happinessin positiivisen psykologian asiantuntija Vanessa Kingin mukaan oppiminen on itse asiassa ydintarve psykologiselle hyvinvoinnille.

”Oppiminen voi auttaa meitä rakentamaan varmuutta ja käsitystä omista kyvyistä. Se voi olla myös tapa olla kytköksissä muihin”, King sanoi.

”Ihmisinä meillä on luonnollinen halu oppia ja kehittyä”, hän lisäsi.

Kun tämän saavuttaa aikaisin aamulla, tarkoittaa se sitä, ett päiväsi on alkanut itsekasvulla – ja sekin parantaa mielialaasi.

Kaikkinensa tämän kaiken tekeminen vie siis aamustasi 27 minuuttia. Kun sen tekee päivittäin, voit positiivisesti vaikuttaa lähes jokaiseen elämän osa-alueeseen ja varmistaa, että huonotuulisuus ei kestä koko päivää.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.