Tiedetään, että tapa, jolla vietämme aamumme, vaikuttaa ratkaisevasti koko päivän kulkuun; päivän ensitunneista kannattaa siis ottaa kaikki hyödyt irti.

Urallaan menestyneet ihmiset kertoivat Business Insiderille, mitä heidän aamurutiineihinsa kuuluu. Menestyneitä ihmisiä yhdistää usein se tekijä, että heillä kaikilla on vankat, omat aamurutiininsa, joista he pitävät kiinni päivästä riippumatta.

Muun muassa tällaisia asioita urallaan menestyneet pitivät tärkeimpinä – lue ja inspiroidu!

1. Kävelylenkki puolison ja koirien kanssa. Tämä rutiini auttaa saavuttamaan mielen tasapainon, tyhjentämään pään ja olemaan yhteydessä rakkaimpiinsa.

2. Puhelu autosta jollekin läheiselle kuten äidille, isälle tai sisarelle matkalla töihin. Syy tälle on vain pitää läheisiin yhteyttä ja tietää, mitä heille kuuluu.

3. Itsensä hemmottelu kahvin ja proteiinipatukan yhdistelmällä. Totuttamalla itsensä mukavaan aamutapaan, herääminen sujuu paremmin ja mieli pysyy tuottoisana.

4. Viiden minuutin hiljainen, tietoinen läsnäolo vielä sängyssä ollessa. Tuo aika keskitytään ainoastaan todelliseen läsnäoloon ja kiitollisuuteen asioista, joita elämässä on.

5. Viiden askeleen aamurutiini: Kuuma vesi sitruunalla, meditaatio, jooga, kasvoöljy ja aamupala-smoothie.

6. Kolmen kiitollisuuden aiheen kirjoittaminen ylös puhelimen muistioon. Jokapäiväinen tapa synnyttää pitkän listan asioita, joiden lukeminen tuottaa lisää kiitollisuutta.

7. 2 isoa vesilasillista heti heräämisen jälkeen. Nesteytyksen ohella muistuttaa siitä, miten hyvin asiat ovat, kun puhdasta juomavettä on saatavilla.

8. Useiden sanomalehtien lukeminen kauttaaltaan. Tämä ruokkii aivoja, tuo eri näkökulmia ja auttaa pysymään ajan tasalla.

9. Lenkki koiran kanssa varhain aamulla. Lenkin aikana ehtii pysähtyä tekemään punnerruksia ja ympäristön ollessa hiljainen, mieli alkaa toimia luovasti.

10. Aamurutiini alkaa jo edellisenä iltana, kun internet-yhteys menee ajastettuna pois päältä 22.00 ja puhelin on latauksessa makuuhuoneen ulkopuolella. Nämä tavat helpottavat keskittymistä puolisoon iltaisin ja auttavat menemään sänkyyn ajoissa.

Lähde: Business Insider