Jalkateriä on erilaisia, ja jalan muoto voi paljastaa paljon ihmisestä.

Jalkojen ja jalkaterien rakenteen uskotaan heijastavan ihmisten tunteita ja luonteita. Kerroimmekin aiemmin, miten jalkaterät voidaan jakaa neljään päätyyppiin ja mitä jokainen näistä tyypeistä kertoo ihmisestä.

Jalkaterät voivat paljastaa myös, miten hyvin menestyy elämässä taloudellisesti. OnBuyn kenkäosasto päätti selvittää, millainen yhteys tietyillä jalkamalleilla on ihmisten tienesteihin ja tulokset ovat mielenkiintoiset.

Selvitystä varten 5 468 osallistujaa ympäri maailmaa tunnisti oman jalkatyyppinsä sekä kertoi, kuinka paljon keskimäärin tienaa vuodessa. OnBuy muutti palkat puntiin ja pyöristi summat lähimpään tuhanteen verraten niitä sen jälkeen keskimääriseen brittipalkkaan, joka selvityksessä oli 39 000 puntaa.

Tällaiset tulokset selvityksessä saatiin:

1. Peasant-jalka

Parhaiten tienaavat he, joilla on peasant-jalka. Tällaisen jalkamallin omaavat tienaavat vuodessa 45 000 puntaa (noin 52 000 euroa), mikä on peräti 15 prosenttia paremmin kuin keskiverto vuosipalkka. Tämä on harvinaisin jalkatyyppi koko maailmassa ja sille on ominaista, että kolme varvasta ovat yhtä pitkiä.

”Tällaisen jalan omaavat tunnetaan strategisesta ajattelustaan ja johdonmukaisuudesta. He huolellisesti pohtivat niin suurten kuin pienten päätösten hyviä ja huonoja puolia. Tällaiset ominaisuudet mahdollistavat positiivisen urakasvun, mikä johtaa taloudelliseen menestykseen”, OnBuyn johtaja ja perustaja Cas Paton kommentoi.

2. Neliöjalka

Toiseksi parhaiten tienaavat neliöjalkaiset, joilla kaikki varpaat ovat yhtä pitkiä. Nämä ihmiset tienaavat keskimäärin 43 000 puntaa (noin 50 000 euroa) vuodessa.

”Tällaisen jalan omaavat yleensä ovat innokkaita tarttumaan jokaiseen mahdollisuuteen ilman epäröintiä. Tämä mukautuvuus ja päättäväisyys on tärkeässä asemassa, kun tavoittelee ammatillista ja taloudellista kasvua”, Paton selittää.

3. Kreikkalainen jalka

Tämä jalkamalli tunnetaan myös liekkijalkana ja se sijoittui selvityksessä kolmanneksi parhaiten tienaavaksi tyypiksi. Kreikkalaisessa mallissa toinen varvas on pidempi kuin isovarvas. Tämän jalkatyypin omaavat tienaavat keskimäärin 42 000 puntaa (noin 49 000 euroa) vuodessa, mikä on 8 prosenttia keskimääräistä tienestiä enemmän.

Patonin mukaan jos jalkasi on tällainen, olet luova, sosiaalinen ja innovatiivinen.

”He keksivät parhaat ideat ja pysyvät huomion keskipisteenä. Kreikkalaisen jalan omaavat ovat hyvin varustautuneita luomaan uusia yhteyksiä sekä toimimaan nopeatahtisessa työympäristössä”, hän kertoo.

4. Venytetty jalka

Neljänneltä sijalta löytyy venytetty jalka, jonka omaavat tienaavat keskimäärin 38 000 puntaa (noin 44 000 euroa) vuodessa. Jalalle on ominaista, että varpaat ovat erillään toisistaan.

Patonin mukaan vaikka he ovat tunnettuja ahkeruudestaan, heitä motivoi enemmän henkilökohtaiset tavoitteet kuin ura ja taloudellinen menestys.

”Tällaisen jalan omaavat haluavat tutkia maailmaa ja oppia uutta itsestään. Tämä on selvästi se syy, miksi he eivät ole eniten tienaavien joukossa”, Paton täräyttää.

5. Roomalainen jalka

Tämä on yleinen jalkamalli, jossa varpaat ovat hieman kääntyneet sisäänpäin. Jos jalkamallisi on tällainen, tienaat keskimäärin 35 000 puntaa (noin 41 000 euroa) vuodessa, mikä on 10 prosenttia keskimääräistä vähemmän.

”Tällaisen jalan ihmiset ovat varovaisia, joten he toisinaan arastelevat tarttua mahdollisuuksiin ja näin jarruttelevat etenemistä urallaan ja sen myötä myös palkan nousua”, Paton kertoo.

6. Egyptiläinen jalka

Kuudennelta sijalta löytyy egyptiläinen jalka, jossa varpaat lyhenevät isoimmasta kohti pienintä. Selvityksen mukaan ihmiset, joilla on tällainen jalka, tienaavat keskimäärin 32 000 puntaa (noin 37 000 euroa) vuodessa, eli 18 prosenttia keskimääräistä vähemmän.

”He ovat impulsiivisia ja heillä on taipumus siihen, että unelmointi menee rutiinien ja rakenteen edelle, mitkä ovat tärkeitä asioita missä tahansa työympäristössä”, Paton sanoo.

7. Simian-jalka

Viimeiseltä sijalta löytyy simian-jalka, jolle on ominaista epäsuhteellisen pieni pikkuvarvas sekä sisäänpäin kääntyvä isovarvas. Tällaisen jalkatyypin omaavat tienaavat keskimäärin 27 000 puntaa (noin 31 000 euroa) vuodessa, mikä on huimat 31 prosenttia keskimääräistä vähemmän ja 40 prosenttia vähemmän kuin peasant-jalan ihmisillä.

”Vaikka he ovat todella motivoituneita ja luomoavia, on tämän jalkatyypin omaavat tunnettuja siitä, että ovat kaikista jalkamalleista emotionaalisimpia”, Paton paljastaa.

”Tällaisen tyypin omaavat voivat olla vaikeuksissa stressin ja johtavien roolien paineiden kanssa työpaikalla, mikä saattaa hidastaa heidän etenemistään urallaan”, hän päätti.

Alla oleva OnBuy laatima kuva havainnollistaa näitä erilaisia jalkamalleja.