Vaikka niin voisi helposti kuvitella, ei päätös tavastasi kantaa laukkua synny umpimähkään.

Joku kantaa laukkua olalla, toinen kädessä. Yhdellä se on vartalon etupuolella, toisella takana. Laukkua voi kuljettaa mukanaan eri tavoin ja kehonkielen asiantuntijoiden mukaan päätös siitä, miten sitä kannat ei synny umpimähkään.

Sen sijaan kerrot aina itsestäsi jotain, kun nappaat laukun mukaasi ja lähdet liikenteeseen. Useita kirjoja toteuttamassa ollut asiantuntija Kathlyn Hendricks kertoi Glamour-lehdelle, miten erilaiset tavat kantaa laukkua kuvailevat sinua.

1. Laukku olalla ja lähellä vartaloa

Jos kannat laukkua oikean tai vasemman olkasi päällä ja lähellä kehoasi, olet käytännöllinen.

”Liikkumisen vapaus on tärkeämpää kuin laukun esittely. Laukkua näin kantava ei pyri herättämään huomiota, hän vain suorittaa asioita”, Henricks kuvailee.

2. Laukku olalla ja se liikkuu vapaasti

Hendricksin mukaan tällainen tapa osoittaa helppouden suosimista. Jos laukku on vielä hieman auki eikä esimerkiksi sen merkki näy, kertoo se silloin myös helppouden suosimisesta eikä laukulla koeteta mahtailla tai esitellä sitä.

3. Laukku olalta vartalon yli, laukku etupuolella

Asusteen laittaminen eteesi on lähes kuin aseistautumisen muoto.

”Tällainen tapa kantaa laukkua kertoo yleensä varautuneemmasta luonteesta, ujoudesta ja vähäpuheisuudesta”, Hendricks kertoo ja lisää, että julkkikset usein suosivat tätä tapaa välttääkseen kontaktia valokuvaajien kanssa.

4. Laukku olalta vartalon yli, laukku takana

Jos tähän tapaan yhdistetään vielä pitkät askeleet, olet silloin Hendricksin mukaan kuin urbaani soturi, jolla on selvä päämäärä ja laukku on laitettu olan yli ja vartalon taakse käytännöllisistä syistä.

5. Laukku kyynärtaipeessa

Tämä yleensä kertoo siitä, että statuksella ja asemalla on sinulle väliä.

”Toinen kätesi on koko ajan muussa käytössä, kun kannat suurta laukkua kyynärtaipeessa ja kerrot, ettet tarvitse kahta kättä liikkuessasi maailmalla”, Hendricks sanoo.

Kun laukkua kantaa tällä tavalla, sen merkki tulee parhaiten esiin. Näin viestit asemaasi niille, jotka osaavat tunnistaa laukun – vaikka vanhempasi eivät osaisi tunnistaa sitä Diorin laukuksi, muotia seuraavat taas osaisivat.

6. Kannat laukkua kädessäsi

Osa laukuista on niin pieniä, ettei muuta vaihtoehtoa ole, mutta entä sitten isompien laukkujen kohdalla, mitä voisi kantaa myös olalla?

”Tämä vastaa salkun kantamista ja viestii siitä, että naisen työllä on väliä, se on tärkeää”, Hendricks kertoo.

7. Sinulla ei ole laukkua ollenkaan

Hendricksin mukaan liikkuminen ilman laukkua kielii sellaisesta statuksesta, että muut hoitavat päivittäiset asiat, kuten raha-asiat ja aikataulut.

”Tämä on itsevarmin luonne, joka luottaa muihin – esimerkiksi avustajiin tai henkilökuntaan – ja hän itse voi vain olla”, Hendricks sanoo.

Lähde: Glamour