Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa yöunille ja olet jo kokeillut lähes jokaista keinoa, jotta saisit unenpäästä kiinni helpommin?

Tästä vinkistä et ole ehkä vielä kuullut, koska se on saatu tietoon vasta nyt. Moni uneton saa kiittää siitä TikTok-käyttäjä Shapla Hoqueta.

Videossa Shapla keittää vedenkeittimessä vettä ja kaataa veden pestyjen salaatinlehtien päälle, jotka ovat mukissa. Hän juo tämän veden, jossa salaatinlehdet ovat. Jotta vesi ei maistu pahalle, hän laittaa sekaan vielä piparminttuteepussin. Sitä ei tarvitse tehdä, mutta makua se ainakin parantaa. Myös kamomillatee on hyvä vaihtoehto ja sehän on myös unensaannin kannalta hyvä vaihtoehto.

Tämä salaattinen yömyssy tekee hänet heti uneliaaksi. Eräs videon nähnyt kertoi, että hänen äitinsä on käyttänyt tätä niksi jo kauan ja se todellakin toimii. Mutta miksi se auttaa? Siihen on saatu ihan asiantuntijan selitys.

Asiantuntijoiden mukaan salaatissa, erityisesti romainesalaatissa eli roomansalaatissa, on fytoravinteita, joita kutsuaan nimellä laktukarium. Sen sanotaan aiheuttavan uneliaisuutta ja lievittävän myös kipua.

Nyt ostamaan romainesalaattia, jos kärsit unettomuudesta tai siitä, että nukahtaminen kestää sinulla liian pitkään!

Lähde: Mirror