Mikäli haluaa syödä vähemmän, värillä on väliä.

Ruokailussa kirkkaan punaisten lautasten käyttäminen voi vähentää syödyn ruoan määrää. Tällaiseen päätelmään ovat tulleet tutkijat, jotka julkaisivat tutkimuksensa Appetite-sivustolla.

Tutkijat antoivat 240 osallistujalle popcornia ja suklaata, ja ne tarjoiltiin koko punaisilta, valkoisilta tai sinisiltä lautasilta. He, jotka söivät omat herkkunsa punaisilta lautasilta, söivät vähemmän, kuin kahta muuta väriä käyttäneet osallistujat.

Aiemmat tutkimukset ovat ehdottaneet, että värien kontrasti ruoan ja astioiden välillä on avainasemassa, mutta tämä tutkimus viittaa muuhun. Syynä voikin olla se, että punainen väri yhdistetään pysähtymiseen ja varovaisuuteen, mikä alitajuisesti rohkaisee syömään vähemmän kuin muun värisiltä astioilta.

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että tuloksien toimivuus ei ole taattu, koska tutkijat eivät kertoneet osallistujille, mitkä heidän tarkoitusperänsä olivat eli punaisen lautasen vaikutus oli alitajuinen. Tutkijat eivät sen takia ole varmoja siitä, että tarkoituksella punaisilta astioilta tarjoiltuna ruokaa söisi vähemmän, koska sitä tekisi tietoisesti.

Lähde: Women’s Health