Uskotko, jos sinulle sanottaisiin, että kakkupalan syöminen jokaisena aamuna voisi auttaa sinua laihtumaan?

Sitä on vaikea uskoa, mutta tieteen mukaan se on mahdollista, jos syöt kakkua. Kyseessä voi olla kakku, mutta muutkin herkut käyvät. Suklaa tai suklaakakku on tähän erinomaisesti sopivia herkkua.

Mutta miksi herkuttelu aamuisin auttaisi laihtumaan? Siitä on tehty tutkimus, jonka mukaan aamuinen herkuttelu auttaa laihduttamisessa.

Tutkimuksessa oli mukana 193 ylipainoista ihmistä. Puolet heistä söi tutkimuksen aikana 600 kaloria sisältäviä aamiaisia, joihin sisältyi jälkiruokia, kuten keksiä kakkuja tai munkkeja. Toista puoli osallistujista söi pieniä 300 kaloria sisältäviä aamiaisia.

Kaikki tutkimukseen osallistuneita söi päivän aikana yhtä monta kaloria. Kaikki heistä laihtui, mutta heitä pyydettiin jatkamaan vielä samanlaisen aamiaisen syömistä kuin tutkimuksen aikana. He, jotka herkuttelivat aamuisin, laihtuivat. Pienen aamupalan syöjät taas lihoivat.

Aamuherkuttelun todettiin vähentävän hiilihydraattien himoa myöhemmin päivällä, joten silloin tulee syötyä vähemmän lihottavia ruokia koko loppupäivän aikana. Keho myös tarvitsee aamulla energiaa ja muuttaa aamupalan energiaksi, josta on apua laihduttamisessa.

Sokeri- ja kaloripitoisten ruokien syöminen ei ole terveellistä, joten ei kannata syödä herkkuja joka aamu, vaikka siitä olisikin apua laihduttamiseen.

Lähde: Your Tango