Kuivaako ihosi talviaikaan vaikka kuinka levittäisit siihen kosteusvoidetta?

Tämä voi kuulostaa monen kohdalla tutulta. Ratkaisu ei ole pelkästään muuttaa ihonhoitorutiineja, sillä myös ruokavaliolla on vaikutusta.

Lue alta, mitkä kolme ruoka-ainetta auttavat pitämään ihon hehkuvana ja upeana tänä talvena.

Lohi

Lohi on täynnä omega-3 rasvoja, jotka auttavat ihosoluja toimimaan parhaimmalla tasollaan.

”Terve solukalvo auttaa saamaan ravintoaineita soluun ja samalla päästää kuona-aineita pois”, kertoo laillistettu ravitsemusterapeutti Elizabeth Ward Women’s Healthille ja lisää, että omega-3:t auttavat vähentämään tulehduksia kehossa, iho mukaan luettuna.

Pinaatti

Lehdikkäät vihreät, kuten pinaatti ja lehtikaali, sisältävät luteiinia, kasviyhdistettä, joka auttaa suojaamaan uv-säteiltä, Ward sanoo. Vaikka talvella ei menisikään rannalle, iho tarvitsee silti suojaa vuoden ympäri.

Pienikin ihon palaminen auringossa voi saada ihosta kuivan ja ärsyyntyneemmän kuin yleensä. Ward suosittelee lisäämään salaattiin hieman oliiviöljyä tai valmistamaan pinaatin öljyssä, koska luteiini imeytyy paremmin rasvan kanssa ja näin siitä saa hyödyt paremmin irti.

Marjat

Wardin mukaan pakastemarjat ovat yhtä hyviä lisäämään veden saantia talvikuukausina, sillä tuoreet eivät ole oikein talvisesongin tuote.

”Kun olet kuivunut, et saa tarpeeksi ravintoaineita ihosoluihin”, hän sanoo.

Joten sen lisäksi, että talvella on hyvä juoda riittävästi vettä pitääkseen kehon nesteytettynä, kannattaa kauppalistalle lisätä myös vettä sisältäviä syötäviä.

Lähde: Women’s Health