Vuoden 2022 Euroviisut tulivat päätökseensä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Suomea tämän vuoden Euroviisuissa edustanut The Rasmus ei ollut mukana viisujen kärkijoukoissa. Jezebel-kappaleella viisuihin osallistunut yhtye jäi tulostaulukossa sijalle 21. ja oli viidenneksi viimeinen finaalissa.

Finaalissa neljäntenä esiintynyt The Rasmus sai osallistujamaiden asiantuntijaraadeilta 12 pistettä ja yleisöääniä 26 pistettä, yhteensä pistepotti oli siis 38. The Rasmus on kansainvälisesti yksi Suomen menestyneimmistä yhtyeistä ja kokenut bändi vaikutti olevan hyvissä tunnelmissa finaalin jälkeen.

”Jo finaaliin pääseminen oli meille ilo ja kunnia, joten sijoituksesta ei todellakaan tarvitse olla pettynyt! Olemme onnellisia voittajan puolesta, ja koska me saimme kokea koko tämän mahtavan reissun, voi sanoa, että hyvin kävi”, nelihenkinen bändi kommentoi Ylen tiedotteessa.

”Tänä vuonna meillä on tiedossa vielä paljon muutakin hienoa, kuten festarikesä Suomessa, kiertue Euroopassa, uusi levy ja kirja”, he paljastivat.

The Rasmuksen muodostavat Lauri Ylönen (laulu), Eero Heinonen (basso), Aki Hakala (rummut) sekä Emppu Suhonen (kitara), jonka liittymisestä bändiin alkuperäisen kitaristin tilalle kerrottiin tammikuussa.

Yleisöltä selvä tuki Ukrainalle

Italian Torinossa järjestettyjen Euroviisujen voitto meni Ukrainaan. Kalush Orchestra sai kappaleellaan Stefania finaalissa 631 pistettä, joista 192 pistettä tuli asiantuntijaraadeilta ja yleisöltä huimat 439 pistettä.

Venäjän aloittaman hyökkäyssodan kourissa olevan Ukrainan edustaja sai yleisön selvästi puolelleen. Toiseksi eniten yleisöääniä sai Moldova, jonka yleisöäänipotti oli 200 ääntä pienempi kuin Ukrainan.

”Haluamme kiittää kaikkia, ketkä äänestivät Ukrainaa. Tämä voitto on Ukrainalle todella tärkeä, etenkin tänä vuonna. Meille tämä Ukrainalle annettu tuki on entistä tärkeämpää tänä aikana. Ja me todella arvostamme, että autoitte meitä äänillämme”, Kalush Orchestra sanoi finaalin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Euroviisujen finaalissa oli mukana 25 maata, joista toiseksi sijoittui Iso-Britannia ja kolmanneksi Espanja. Ruotsi nappasi neljännen sijan ja viidenneksi sijoittui Serbia – löydät viisujen tulokset kokonaisuudessaan Euroviisujen omilta sivuilta täällä.

Alta voit katsoa viisut voittaneen Kalush Orchestran esityksen ja sen alta löydät The Rasmuksen esityksen viisufinaalista sekä voittokappaleen tuoreen, virallisen musiikkivideon, joka on kuvattu Ukrainan sodan raunioissa.