Tavoitteeksi laitettu lumiukkomäärä meni reippaasti rikki.

Kerroimme helmikuussa Suomen Ladun haastaneen suomalaiset lumiukkotalkoisiin Ulkona kuin lumiukko -kampanjan merkeissä. Kampanja on päättynyt sunnuntaina 14. maaliskuuta ja nyt on selvillä, kuinka paljon lumiukkoja rakennettiin.

Kolmen kampanjaviikon aikana Suomen Ladun kotisivuilla olevaan laskuriin oli merkitty kaikkiaan 12 288 lumiukkoa. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna viime vuoteen, jolloin lumiukkoja rakennettiin yhteensä 4 873.

Lumiukkokampanjan järjestettiin neljännen kerran ja tavoitteeksi oli asetettu 10 000 lumiukkoa. Lumiukkojen rakentamisesta innostuneet suomalaiset tekivät tänä vuonna kampanjan ennätystuloksen.

”Lumiukkokampanjamme lisäsi omatoimista ulkoilua näin korona-aikana. Lisäksi ne ilahduttivat naapurustoja eri puolilla Suomea”, Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo.

Suomen Ladun mukaan ”lumiukkoisin” kunta oli tänä vuonna Kitee, jossa rakennettiin kampanjan aikana kaikkiaan 1 299 lumiukkoa. Seuraavaksi eniten lumiukkoja pyöriteltiin Kouvolassa ja kolmanneksi eniten Humppilassa, joka oli samalla asukaslukuun suhteutettuna Suomen ”lumiukkoisin” kunta.

Löydät kuvia kampanjan aikana tehdyistä lumiukoista esimerkiksi Instagramista täältä sekä myös Suomen Ladun sivuilta, missä on lisätietoa kampanjasta. Vaikka lumiukkokampanja on tältä vuodelta ohi, ei mikään estä rakentamasta niitä lisää omaksi ja muiden iloksi – alta voit katsoa, miten tehdään lumiukko pakkaslumesta:

Näin rakennat lumiukon pakkaslumesta from Suomen Latu on Vimeo.