Pelkäätkö olevasi pakkomielteinen kumppanistasi?

Tuntuuko sinusta, että tunteesi eivät enää kuulu normaaliin ihastumiseen, vaan kyse on jostain vakavammasta? Tunnista, oletko kumppanistasi pakkomielteinen! Asialle kannattaa tehdä jotain ja nopeasti.

 1. Stalkkaat häntä jatkuvasti
  Ihastuneena ja rakastuneena voi olla vaikeaa keskittyä muihin asioihin, kuin tunteiden kohteeseen. Jos kuitenkin huomaat, että koko energiasi ja aikasi kuluu kumppanisi seuraamiseen somessa ja hänen liikkeidensä selvittämiseen vaikkapa yhteisten kavereiden kautta, saatat olla pakkomielteinen. Keskity omaan elämääsi ja luota siihen, että suhde etenee omalla painollaan. Pakkomielteisyytesi ei ainakaan auta suhteen kehittymistä.

 2. Hänen onnellisuutensa on sinun ykkösprioriteettisi
  Näet valtavasti vaivaa miellyttääksesi toista kaikessa ja murehdit jo etukäteen, että jokin saattaa mennä pieleen. Tämä voi olla monen mielestä pelottavaa, eikä kovin moni viehäty kyseisestä piirteestä. Muista myös omat mieltymyksesi ja rajasi. On hienoa ottaa toinen huomioon, mutta älä omista toisen miellyttämiselle koko aikaasi.

 3. Tarvitset jatkuvaa varmistelua
  Sinun pitää jatkuvasti kuulla, kuinka tärkeä olet hänelle ja kuinka paljon merkitset. Tunnet olosi epävarmaksi ja ahdistuneeksi, ellei hän ole jatkuvasti vakuuttamassa rakkauttaan sinulle. Tämä voi rasittaa suhdetta todella paljon, etkä tee tällaisella käytöksellä palvelusta kenellekään. Itsevarmuus on seksikästä, takertuvuus ei. Yritä muistaa, että elämässäsi on mielenkiintoista sisältöä myös ilman häntä, ja että hän on onnekas saadessaan olla kanssasi.

 4. Haluat pitää jatkuvasti yhteyttä
  Et keksi parempaa tapaa viettää aikaasi, kuin roikkua jatkuvasti viestittelemässä hänelle riippumatta vuorokaudenajasta. Jos hän puolestaan ei vastaa heti tai on tavoittamattomissa jonkin aikaa, huolestut heti ja lähetät hänelle sitäkin enemmän viestejä. Tämä voi karkottaa pakkomielteesi kohteen nopeasti pakosalle, sillä jokainen tarvitsee omaa tilaa. Keskity siis muihin asioihin, ja voi olla, että kuulet hänestä paljon enemmän, kun annan hänelle ensin tilaa.

 5. Olet kaikesta mustasukkainen
  On aivan normaalia olla kumppanistaan välillä mustasukkainen, mutta pohjimmiltaan sinun pitää osata luottaa heihin ja luottaa myös teidän välisenne suhteen vahvuuteen. Jos ilmaiset jatkuvasi olevasi mustasukkainen kumppanisi jokaisesta ystävästä tai työkaverista ja syyttelet häntä enemmän tai vähemmän kuvittelemistasi asioista, saatat vain edistää suhteenne loppumista. Koita luottaa sekä häneen että suhteeseenne. Itsevarmuus on seksikästä!

Nappaa neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähteet: VivMag, Bonobology