Jos palovaroitin piippaa, alat heti toimiin ja tutkit mikä sille on syynä.

Sinussakin on tietynlaisia varoittimia tai hälytyskelloja, joiden ”soiminen” olisi syytä huomata. Ne voivat esimerkiksi kertoa sinulle, milloin sinun pitäisi rentoutua. Ne voivat olla merkkejä siitä, että tarvitset taukoa työstäsi tai tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sinun kannattaisi lähteä lomalle hengähtämään.

Pitkään jatkuneen stressin takia voi olla vaikea huomata kehon antamia merkkejä siitä, että pitäisi saada hengähtää. Stressi kuluttaa kehoa ja tekee pahaa fyysisen tavan lisäksi myös psyykkisellä tavalla.

Tässä on asiantuntijan mukaan ne kehon merkit, jotka viittaavaan siihen, että kannattaisi pitää vapaata ja antaa kehon rentoutua:

Voit kokea emotionaalisia muutoksia, jolloin esimerkiksi mielesi voi tuntua normaalia synkemmältä. Saatat olla ahdistunut ja muistisi voi pettää.

Olet muita kohtaan ilkeä, josta kärsivät esimerkiksi kumppanisi ja työkaverisi. Olet ehkä myös todella kiukkuinen ja suutut helposti.

Saatat sairastua helposti esimerkiksi flunssaan, koska liika stressi huonontaa vastustuskykyäsi.

Sinulla voi olla ruuansulatusongelmia ja muita vatsaan liittyviä ongelmia, kuten ummetusta. Ruokahalusi on voinut lisääntyä tai huonontua, joka näkyy joko painon nousuna tai laskuna. Liika stressi aiheuttaa myös lihasjännitystä, joka näkyy mm. päänsärkynä, leukakipuna sekä selkä- ja hartiakipuna.

Jos koet näitä yllä olevia oireita, kannattaisi vähän hengähtää ja lähteä esimerkiksi lomailemaan.

Lähde: Time

LUE MYÖS