Jos aikeenasi on hurmata toinen ihminen nettideittailun maailmassa, on oikeinkirjoitus hyvä pitää mielessä.

Nettideittailu on nykyisin monen suosima tapa tutustua uusiin ihmisiin ja löytää rinnalle uusi rakkaus, mutta deittisovelluksia ja -sivustoja käyttäessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kirjoitat.

Glamourin mukaan deittisivusto Zooskin kyselyn paljasti, että lähes 48 prosenttia sinkuista mieltää kielioppivirheet asiaksi, jonka takia tutustuminen toiseen voi tyssätä. Neljäsosan mielestä kielioppivirheet saavat henkilön vaikuttamaan tyhmältä ja 27 prosentin mielestä se antaa laiskan mielikuvan.

Kyselyn mukaan naiset ovat hieman miehiä tarkempia oikeinkirjoituksen suhteen: naisista 65 prosenttia ei innostu huonoa kielioppia käyttävästä, kun taas miehistä samoin ajattelee 60 prosenttia. Kyselyyn vastasi 9 000 Zooskin käyttäjää.

Glamourin mukaan aiemmat kyselytutkimukset ovat saaneet samanlaisia lopputuloksia kielioppivirheisiin suhtautumisesta. Match.comin tutkimuksen mukaan 88 prosentille deittisivuston naiskäyttäjistä ja 75 prosentille mieskäyttäjistä kieliopin käyttö on tärkein ominaisuus, jonka perusteella treffiseuralaista arvioidaan.

Oikeinkirjoituksen suosimisen suhteen voi kuitenkin olla yksi poikkeus. Binghamtonin yliopiston tutkimuksen mukaan pisteiden käyttö lauseiden lopussa voi kostautua.

Tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka päättivät viestinsä pisteisiin, miellettiin epärehellisemmäksi. Välimerkkien käytöstä ei täydy kuitenkaan luopua kokonaan; samaisten tutkijoiden meneillään olevan tutkimuksen mukaan huutomerkeillä on päinvastainen vaikutus – ”Moi!” voi ollakin parempi tapa aloittaa keskustelu kuin ”Moi.”

Ärsyttävätkö kielioppivirheet sinua? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Glamour