Seksuaalinen kirjallisuus vetoaa suomalaisnaisiin – toimii myös parisuhteen seksielämän piristeenä

Etenkin suomalaiset naiset ja nuoret aikuiset viihtyvät seksuaalisten tarinoiden parissa.

Suomalaisista noin viidennes (22 %) kuuntelee tai lukee eroottisista kirjallisuutta, selviää Kaalimato.comin teettämästä tutkimuksesta. Eroottinen kirjallisuus on etenkin suomalaisnaisten suosiossa, sillä useampi kuin joka neljäs nainen (28 %) lukee tai kuuntelee seksinovelleja tai muuta seksuaalista kirjallisuutta.

Miehistäkin 16 prosenttia kuluttaa seksuaalista kirjallisuutta. Eroottisen kirjallisuuden rinnalla kilpailee kuitenkin porno, joka visuaalisuudellaan ja nopeammalla juonen etenemisvauhdillaan saattaa olla useamman miehen mieleen.

”Naiset lukevat keskimäärin miehiä enemmän kirjoja jo pienestä pitäen, joka saattaa osin selittää myös eroottisen kirjallisuuden suosiota nimenomaan naiskohderyhmässä. Monet näistä kirjoista on myös kirjoitettu naisten tyypilliset seksuaaliset mieltymykset mielessä, eli ne sisältävät usein paljon romantiikkaa, tunteita ja pitkää esileikkiä”, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen toteaa.

”Eroottisessa kirjallisuudessa on toki ronskiakin seksikuvailua, mikä on luontevaa, sillä naisten yleisimpiin seksifantasioihin lukeutuvat myös rajummat otteet”, hän jatkaa.

Eroottinen kirjallisuus sopii hyvin eri-ikäisille

Kaalimadon mukaan seksuaalissävytteiset tarinat ovat varsin tasapuolisesti eri-ikäisten suomalaisten mieleen. Eniten eroottista kirjallisuutta kuluttavat kuitenkin alle 25-vuotiaat (26 %).

”Seksi kiinnostaa erityisen paljon nuorena. Nykyaikana fyysiseen kirjaan on ehkä vaikeampi tarttua, mutta kännykkä kulkee mukanamme kaikkialle” Lavikainen sanoo ja jatkaa:

”Nuoret saattavatkin korostuneesti kuluttaa eroottisia tarinoita äänikirjoina sekä verkossa, jossa niitä on saatavilla esimerkiksi erilaisilla keskustelupalstoilla ja -alustoilla.”

Seksuaaliterapeutin mukaan eroottinen kirjallisuus sopii hyvin eri-ikäisille ihmisille. Se on hyvä ja turvallinen tapa tutustua seksin, seksuaalisuuden ja erotiikan maailmaan sekä tutkia ja toteuttaa omia seksuaalisia fantasioitaan.

Parisuhteen seksielämän piriste

Seksuaalisista tarinoista on mahdollista saada inspiraatiota omaan seksielämään, mutta kertomuksiin uppoutumisessa on myös useita muita hyödyllisiä puolia.

”Eroottinen kirjallisuus kiihottaa, vaikuttaa fantasioihin ja voi jopa opettaa seksitaitoja. Kirjallisuus voi lisätä haluja ja virittää tunnelmaan”, Lavikainen kertoo.

”Kirjoista on myös mahdollista löytää tarttumapintaa omaan elämään ja kirjan henkilöistä voi saada samaistumisenkohteita seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa”, hän lisää.

Eroottisella kirjallisuudella voi myös piristää parisuhteen seksielämää. Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen listasi tästä kolme esimerkkiä:

  • Lukekaa toisillenne ääneen otteita suosikkitarinoistanne.
  • Toteuttakaa jokin eroottinen tarina yhteisenä roolileikkinä.
  • Kirjoittakaa omat eroottiset tarinat, joissa kuvailette, mitä tekisitte kumppaninne kanssa, jos kaikki olisi mahdollista. Lukekaa tämän jälkeen tarinat toisillenne.

Tällaisten tarinoiden parissa suomalaiset viihtyvät

Kaalimato on selvittänyt myös, minkälaisia seksuaalisia ja eroottisia tarinoita suomalaiset lukevat tai kuuntelevat. Tässä muutama esimerkki:

”Pidän valtavasti japanilaisista animaatioista, ja sitä kautta olen löytänyt tieni Naruto-fanfictionin pariin. Siellä eräs suosikkini, johon palaan aina tavan takaa, on Time Braid -niminen teos. Teoksessa on paljon erotiikkaa, jota käsitellään hyvin yllätyksellisillä ja (luonnollisesti) yliluonnollisilla tavoilla. Parit vaihtelevat myös FFM-tyyppisesti, joten valinnan varaa luvuista löytyy. Tämä saa aina poikkeuksetta syttymään, mutta joskus nautin vain hyvästä tarinasta ilman masturbointia.” -Nainen 28 vuotta

J. N. V. Ahtola: Jere miesten matkassa ja Jere joutuu puhutteluun. Gay-novelleja ja ainakin ensimmäisestä kirjailija on saanut palkinnonkin. Tarinat ovat ihan kiihottavia, vaikkakin siinä kuvataan nuoren ja aikuisen seksisuhdetta.”
-Mies 47 vuotta

Anne Ricen Prinsessa Ruusunen hurmataan, rangaistaan ja vapautetaan -trilogiaa en tule varmaan koskaan unohtamaan. Olin yhdeksännellä luokalla sitä lukiessani ja sitä ennen olin lukenut vain yhden eroottisen romaanin, joka oli kyseistä trilogiaa aika lailla pehmompi. En saa romaanin nimeä mieleeni, mutta sekin jäi kieltämättä unohtumattomaksi. Olen toki lukenut niiden jälkeen useampia eroottisia teoksia, mutta ne eivät ole jääneet kummemmin mieleen. Luen erotiikkaa mielelläni kotosalla tai masturboidessa. Julkisesti se on kiusallista, vaikkei se este ole.”
-Nainen 21 vuotta, mies 24 vuotta

”Uusin tuttavuus, viimevuonna julkaistu Sita Salmisen teos nimeltä Lupa. Lupa on eroottinen novellikokoelma, jonka tarinat vievät ajatukset täysin muualle. Novellikokoelman kuunteleminen äänikirjana on mahtava tapa eläytyä täysin, ja kuulokkeiden avulla kirjan kuunteleminen on täysin oma pieni salaisuuteni, esimerkiksi bussimatkalla kotiin, jolloin kenelläkään kanssamatkustajalla ei ole aavistustakaan kirjan sytyttämistä haluista.”
-Nainen 21 vuotta

”Vanhoissa 2000-luvun Regina-lehdissä oli ihania seksinovelleja! Tykkäsin kovasti lukea niitä teininä salaa omassa huoneessani. Harmi kun kyseistä lehteä ei julkaista enää! Onneksi minulla on kuitenkin vielä tallessa ainakin jokunen vanha lehti.”
-Nainen 29 vuotta

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18-70-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhti-toukokuussa 2020 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.