Säännöllinen seksiviestien lähettäminen voi tehdä vain hallaa parisuhteelle.

Moni saattaa piristää rakkaansa päivää lähettämällä tuhman valokuvan tai viestin hänelle. Olisi helppoa kuvitella, että tällainen tapa on vain hyvästä parisuhteen kannalta, mutta uusi tutkimus viittaa päinvastaiseen vaikutukseen, kertoo The Independent.

Tutkijat saivat selville, että seksiviestien lähettäminen voi piristää suhdetta ja säännöllisesti seksiviestejä lähettävillä on parempi seksuaalinen tyytyväisyys suhteessaan kuin heillä, jotka eivät lähettele tuhmia viestejä. Tutkimus kuitenkin löysi myös haittavaikutuksia.

Albertan yliopiston tutkimuksessa ilmeni, että seksiviestittelijät kertoivat tuntevansa olonsa epävarmaksi parisuhteessaan ja heidän sitoutumisensa taso oli alhaisempi. Sen lisäksi heillä oli enemmän konflikteja rakkaansa kanssa ja usein seksiviestejä lähettelevät olivat yleisesti paljon vähemmän tyytyväisiä parisuhteisiinsa.

Tutkimusta johtanut Adam Galovan kertoi, että tämä voi johtua siitä, että seksiviestejä lähettelevät keskittyvät enemmän suhteensa seksuaaliseen osaan ja saattavat jättää muut osat vähemmälle huomiolle.

The Independentin mukaan tutkimuksessa selviis myös, että seksiviestittelijät kertoivat teknologian vaikuttavan suuresti suhteeseensa, mill tarkoitettiin aikaa, jonka kumppani viettää puhelimensa parissa. Riippuvaisuus teknologiasta voi olla osa ongelmaa: sen sijaan, että suhdetta työstäisi lähentymällä, puhumalla ja keskinäisellä kanssakäymisellä, seksiviestittelijät luottavat vain puhelimiinsa ja seksiviestittelyyn kommunikaation päämuotona.

Galovanin mukaan tämä tapa laittaa teknologia vuorovaikutuksen edelle on ongelma.

”Nämä ihmiset haluavat päästä päätavoitteeseen – hyvään parisuhteeseen – ilman panostamista puhumalla, kuuntelemalla ja viettämällä laatuaikaa yhdessä”, tutkija sanoi.

Galovan uskoo tämän johtuvan siitä, että elämme nykyisin välittömän mielihyvän kulttuurissa, missä kaikki halutaan heti. Tutkijalla on kuitenkin ratkaisu seksiviestittelymaniaan.

”Heidän täytyy laittaa puhelimet pois ja keskustella vanhanaikaisesti – viettää aikaa yhdessä parisuhdetta hoivaten – sen sijaan, että oikaisisi seksiviestejä lähettämällä yrityksenä saada laadukas parisuhde”, Galovan totesi.

Seuraavan kerran siis kun haluat lähentyä kumppanisi kanssa, laita puhelin pois ja suuntaa makuuhuoneen puolelle.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent