Seksi tuntuu erilaiselta eri vaiheessa kuukautiskiertoa – huomio kehosi muutokset ja kiihotut helpommin

Sillä on paljon väliä, kun haluat harrastaa hyvää seksiä, missä vaiheessa kuukautiskiertosi on menossa.

Et voi huomata sitä ennen kuin keskityt kuuntelemaan kehoasi kunnolla, että millaiset asiat kiihottavat sinua parhaiten juuri tietyllä hetkellä. Tästä alta löydät tämän selvittämiseen paljon apua. Kyse on kuukautiskiertosi vaiheesta.

1. Kohdunkaulan sijainti

Kohdunkaula ei ole koko kierron ajan samassa kohdassa. Sen sijainti vaikuttaa siihen, miltä seksi sinusta tuntuu. Se on lähes koko kierron ajan aika alhaalla, mutta ovulaation lähellä se nousee ylöspäin. Silloin yhdynnän aikana voi tuntua hyvältä, kun penis tunkeutuu syvälle sisään. Kohdunkaulaan törmääminen ei tunnu välttämättä hyvältä, mutta tässä vaiheessa kiertoa niin ei käy yhtä helposti, kun yleensä.

2. Alapään kostuminen

Alapää kostuu helpommin tietyssä vaiheessa kiertoa, joten silloin et ehkä tarvitse siihen lisäapua esimerkiksi liukuvoidetta. Estrogeeni auttaa paikkojen kostumiseen. Sitä on eniten silloin, kun ovulaatio on lähellä tai se on juuri tapahtunut.

3. Rinnat

Rinnat tuntuvat erilaiselta eri vaiheessa kiertoa. Rinnat ja nännit ovat ovulaation aikana herkemmät kosketukselle kuin yleensä. Ne voivat olla ovulaation jälkeen kipeät. Rintojen koskettaminen voi tuntua parhaimmalta juuri ovulaation aikaan.

4. Klitoris

On tutkittu, että klitoriksen koko voi muuttua kierron aikana. Se voi olla esimerkiksi juuri ennen ovulaatiota viidenneksen normaalia isompi. Sitä ei kuitenkaan ole vielä saatu selville, että vaikuttaako sen koko jotenkin siihen, miltä seksi tuntuu.

5. Hormonit

Monet hormonit vaikuttavat siihen, kuinka helposti kiihottuu tai miltä seksi tuntuu. Yksi niistä on progesteroni ja estrogeeni mainittiin jo aiemmin, jota on eniten juuri ennen ovulaatiota, jolloin kiihottuu helposti. Se vähenee heti ovulaation jälkeen, jolloin seksihalutkin todennäköisesti vähenevät. Progesteronin kohdalla taas mitä enemmän sitä on, sitä vähemmän seksiä tekee mieli. Sitä on eniten siihen aikaan, kun ovulaatio on ohi ja ennen kuin kuukautiset alkavat.

6. Nautinnollista kipua?

Pieni kipu saattaa aiheuttaa myös nautintoa, mutta ei tietysti kaikille. Jos pieni kipu saa sinut kiihottumaan, voisi sopivin hetki harrastaa seksiä olla silloin jokaisen kuukautiskierron alussa ja lopussa. Silloin ollaan herkempiä kokemaan kipua. Kipukynnys on korkein silloin kun estrogeeniä on eniten eli kierron keskivaiheella.

Lähde: Cosmopolitan


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.