Moni parisuhde kaatuu pettämiseen ja yksi yleisimmistä salarakkaista on pettäjän työkaveri.

Salasuhteet työpaikalla työkaverin kanssa ovat valitettavan yleisiä, kertoo The Sun. Esimerkiksi Vault.comin teettämän kyselyn mukaan noin viidennes (19 %) työntekijöistä on myöntänyt pettäneensä kumppaniaan työkaverin kanssa, kun taas kaksi viidestä (44 %) työntekijästä tuntee työkavereita, joilla on ollut salasuhteita töissä tai työmatkoilla.

The Sunin mukaan myös tilastot ovat osoittaneet, että 65 prosentilla toimistotyöntekijöistä on ollut jonkinlainen suhde työkaverinsa kanssa. Parisuhdeasiantuntija Neil Wilkien mukaan salasuhde on paljon muutakin kuin sen fyysinen ja seksuaalinen puoli: siinä on myös emotionaalinen puoli, kun kaksi ihmistä käy syviä keskusteluita ja jakaa epäsoveliaan intiimiä tietoa toisilleen.

Varatuille tarkoitetun deittisivusto Illicit Encountersin asiantuntija Jessica Leoni on samaa mieltä Wilkien kanssa. Kun tilanne menee kotona vaikeaksi, tuntuu usein siltä, että näitä huolia voi paeta töissä ja se voi saada avatumaan työkavereille sekä vahvistaa läheistä sidettä.

”Jos on jo olemassa flirttailua, voivat nuo rajat helposti hämärtyä. Heitä mukaan hieman kiusoittelua työpaikalla ja kahviautomaatilla alkanut viaton flirtti voikin muuttua kunnon salasuhteeksi”, Leoni totesi.

8 varoitusmerkkiä

Deittailuvalmentaja Hayley Quinn on samoilla linjoilla Leonin kanssa siitä, että tämä päivittäinen kanssakäyminen voi helposti kasvaa pilke silmäkulmassa käydystä jutustelusta suhteeksi. Quinnin mukaan salasuhteet työpaikalla ovat helppoja.

”Sen sijaan, että käyttäisi deittisovellusta tai flirttailisi tuntemattomalle baarissa, tuntuu helpommalta ylittää raja jonkun kanssa, kuka on jo jotenkin tuttu”, hän selitti.

Koronatilanne on saattanut laittaa työpaikkojen salasuhteet jäihin. Leoni kuitenkin uskoo, että tilanteen palautuessa normaalimmaksi, salasuhteiden määrässä nähdään piikki.

Miten salasuhde voi sitten tulla ilmi? Asiantuntijat listasivat The Sunille kahdeksan varoitusmerkkiä, jotka voivat paljastaa, että kumppani on uskoton työkaverinsa kanssa – ne ovat:

  • kumppani on myöhempään töissä tai menee töihin myös viikonloppuisin (huom! tämä voi olla merkki, jos hän ei tavallisesti tee näin)
  • kumppani osallistuu aina työporukan illanistujaisiin sen sijaan, että viettäisi aikaa sinun kanssa (eikä koskaan pyydä sinua mukaan)
  • kumppani puhuu jatkuvasti jostakusta työkaverista
  • kumppani on salailevampi ja varovainen, varsinkin puhelimensa kanssa
  • kumppani yllättäen panostaa paljon enemmän siihen, miltä näyttää töissä
  • kumppanin seksuaalinen käytös muuttuu yllättäen jollain tavalla
  • kumppanilla on toistuvasti viikonloppureissuja työkavereiden kanssa
  • jokin kumppanin käytöksessä tuntuu oudolta tai kummalta; kuuntele intuitiotasi

Lähde: The Sun