Salaisuuksien pitäminen on haitaksi terveydelle – voi vaikuttaa myös työuraan

Tutkimuksessa tunnistettiin myös 38 yleistä salaisuutta.

Tutkimus on tuonut ilmi, että salaisuuksien pitäminen voi vahingoittaa niin terveyttäsi kuin uraasi, kertoo The Independent. New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston tutkijat teettivät kaksi kyselyä: 2 000 vapaaehtoista sai vastattavakseen ”salaisuuskyselyn” ja lisäksi toinen lisäkysely annettiin 600 ihmiselle.

Näiden kyselyiden avulla tunnistettiin 38 yleistä salaisuutta ja saatiin selville, että pelkästään niiden ajattelemisella voi olla haitallisia vaikutuksia hyvinvoinnille. Näiden salaisuuksien pitäminen voi tutkimuksen mukaan myös vaikuttaa kykyyn suoriutua hyvin töissä.

Tutkijoille selvisi, että 96 prosenttia osallistujista piti jotain salassa. The Independentin mukaan yleisimpiä salaisuuksia olivat muun muassa emotionaalinen uskottomuus, seksuaalinen käytös ja romanttiset ajatukset toisesta henkilöstä kuin omasta kumppanista.

Osallistujia pyydettiin miettimään, miten usein he olivat salanneet salaisuutensa edellisen kuukauden aikana ja kuinka usein he olivat ajatelleet salaisuuttaan, vaikka heidän ei olisi tarvinnut salata sitä, kuten esimerkiksi ajattelivat salarakastaan kauppajonossa.

The Independentin mukaan tuloksista ilmeni, että ihmiset ajattelivat tarpeettomasti salaisuuttaan kaksi kertaa enemmän ja näinä hetkinä osallistujat mainitsivat salaamisen tehneen heidän olonsa huonommaksi aiheuttamalla ahdistusta ja saaden heidät epäilemään omaa luotettavuuttaan.

”Ihmiset odottavat, että toisinaan joutuvat piilottamaan salaisuuteensa, he tekevät niin ja jatkavat eteenpäin”, tutkimuksen tekoon osallistunut Michael Slepian kommentoi.

”Mutta ihmiset eivät odota heidän salaisuuksiensa tulevan mieleen yllättäen, kun se ei liity käsillä olevaan tilanteeseen tai tehtävään. Tämä vaikuttaa olevan todellinen haittapuoli asioiden salaamisessa muilta”, hän jatkoi.

Tutkimuksen tekoon myös osallistunut Malia Mason selitti The Independentin mukaan, että salaisuuksien pitäminen voi vakavasti vaikuttaa keskittymiseen, mikä voi vuorostaan haitata omaa uraa.

”Salaisuudet käyttävät vetovoimaa siihen, mihin huomiomme kiinnittyy”, Mason sanoi.

”Heikentyneen hyvinvoinnin ja terveysvaikutusten lisäksi salaisuuksien pitäminen voi siirtää henkilön keskittymisen käsillä olevasta tehtävästä salaisuuteen, millä selvästi on haitallinen vaikutus tehtävän suorittamiseen”, hän totesi.

The Independentin mukaan tutkimuksessa tunnistettujen 38 yleisimmän salaisuuden joukossa olivat muun muassa seuraavat:

– Toisen ihmisen satuttaminen emotionaalisesti tai fyysisesti

– Laittomien huumeiden käyttö

– Tapa tai addiktio, joka ei liity huumeisiin

– Varastaminen joltakin tai jostakin

– Johonkin laittomaan osallistuminen, muu kuin huumeet tai varastaminen

– Itsensä satuttaminen fyysisesti

– Abortin teko

– Traumaattinen kokemus (jokin muu kuin yllä)

– Valehteleminen jollekin

Tutkimus julkaistiin Journal of Personality and Social Psychology -journalissa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.