Oletko treenannut kuin mielipuoli muuaman kuukauden, mutta tuloksia ei näy? Syynä voi olla joku seuraavista huonoista tavoista.

Nämä huonot tavat saattavat päätyä kuin huomaamatta harjoittelurutiiniesi joukkoon ja ne voivat nitistää harjoittelun tehokkuuden ja tuloksellisuuden. Jos tunnistat tekeväsi jotakin, tai peräti useampaa näistä huonoista tavoista, kiinnitä huomiota niiden vaikutuksiin ja koeta poistaa ne.

1. Treenaaminen liian kauan

Voit kuvitella tekeväsi kropallesi palveluksen liikkumalla tunteja kerrallaan, mutta ylipitkän salireissu on yleensä ajanhukkaa, etenkin jos koetat pudottaa painoasi. Kööpenhaminan yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan 30 minuuttia on paras aika painonpudotuksessa. Tutkijat saivat selville, että puoli tuntia treenanneet miehet pudottivat 40 prosenttia enemmän painoaan kuin miehet, jotka treenasivat tunnin. Tutkimuksessa kävi ilmi, että jos olet salilla tunnin, saatat kompensoida kuntoiluasi syömällä enemmän kaloreita treenin jälkeen ja pysyt enemmän paikoillasi salin ulkopuolella, koska treeni on vienyt niin paljon voimiasi.

2. Selän unohtaminen

On houkuttelevaa keskittyä kropan etupuoleen. Monet salin tunnetuimmista ja tehdyimmistä harjoituksista keskittyvät etupuolella oleviin lihaksiin. Selkäpuolen unohtaminen voi johtaa lihasten epätasapainoon, jota tapahtuu, kun toinen lihas on vahvempi kuin sen vastalihas. Lihasten epätasapaino voi johtaa pitkäaikaiseen vammaan tai huonoon ryhtiin, mitkä voivat pitää sinut penkillä ja saada harjoitustavoitteesi sivuraiteille.

3. Juttelu ja tekstailu

Jotkut treenaavat ollakseen kalorien polttamisen lomassa sosiaalisia. Kaverin kanssa treenaaminen voi olla jopa hyödyllistä tuloksia ajatellen. Jos kuitenkin haluat tuloksia nopeammin, jätä puhelimesi pukuhuoneeseen ja vähennä jutustelua. Rio de Janeiron yliopistossa tehty tutkimus sai selville, että toistosarjojen välissä oleva tauko on ratkaisevassa asemassa suoritusta ajatellen. Lyhyet tauot sarjojen välillä johtivat parempaan lihaskestävyyteen.

4. Liian vähäinen uni

Säännöllinen unirytmi auttaa terveellisen painon ylläpitämisessä. Nukkuessasi kasvuhormoni IGF-1 on aktiivisena ja auttaa rakentamaan lihaksia. Mitä enemmä nukut, sitä enemmän lihaksia rakentavaa hormonia kroppasi saa.

Lähde: News.com.au