Ruokasooda ja 4 muuta luonnollista tuotetta, jota ei koskaan pitäisi laittaa iholle – ihotautilääkäri perustelee miksi

Vaikka jokin on luonnollinen tuote ja esimerkiksi syötävää, ei sitä välttämättä kannata käyttää ihonhoitoon.

Netissä on paljon ohjeita monenlaisiin DIY-ihonhoitonikseihin, joiden ainesosat ovat peräisin keittiön kaappien kätköistä. Monet ovat kuitenkin saaneet oppia kantapään kautta, etteivät nämä DIY-hoidot esimerkiksi aknen hoitoon toimikaan, kuten pitäisi.

Tästä syystä Women’s Health kysyi ihotautilääkäri Mona Goharalta neuvoja siihen, minkälaiset luonnolliset tuotteet todella kannattaisi pitää pois iholta. Lue alta ihotautilääkärin perustelut, miksi sitruunamehu, ruokasooda, raa’at kananmunat, kaneli ja majoneesi eivät kuulu osaksi ihonhoitoa.

Sitruunamehu

Sitruunamehulla on hyvät ominaisuutensa, mutta sisäisesti nautittuna. Olet saattanut kuulla, että sitruunamehua voisi laittaa suoraan iholle ja siitä olisi apua aknen hoidossa tai sitä voisi käyttää kasvovetenä.

”Tätä ei kannata käyttää. Sitruuna on hapan ja voi muuttaa ihosi happamuutta (pH), tuhota ihon suojaa ja saa sen helposti tulehtuneeksi, ärtyneeksi ja jopa arpeutuneeksi”, Gohara sanoi.

Sitruunamehu voi myös tehdä herkemmäksi uv-säteille, eli palat auringossa helpommin. Gohara ei suosittele edes laimentamaan sitruunamehua vedellä ennen kuin sitä laittaa kasvoille – nauti siis sitruunamehusi mieluummin veden kera vaikkapa aamulla.

Kaneli

Yksi vloggaaja suositteli tekemään kanelista ja hunajasta kasvonaamion, mutta monet tätä kokeilleet valittelivat netissä, että se ärsytti ja poltti ihoa. Gohara neuvoo pitämään tämän mausteen ruoanlaitossa ja pois kasvoilta. Sitruunamehun tavoin kanelikin voi muuttaa ihon pH-arvoa, mikä häiritsee sen suojakerrosta ja saa vettä haihtumaan ärsyttäviä aineita pääsemään sisään. Se ei ole sen arvoista.

Majoneesi

Älä koeta kosteuttaa kasvojasi majoneesilla. Goharan mukaan se ei suoranaisesti ole haitallista, voi se kuitenkin tukkia huokoset, mikä ei suinkaan ole tarkoitus. Jos olet taipuvainen akneen, kananmunien ja öljyn yhdistelmä majoneesissa on resepti mojovaan finniin.

Raa’at kananmunat

Women’s Healthin mukaan jotkut ovat ehdottaneet, että valkuaisesta tekee naamion kutistamaan suuria huokosia. Vaikka tämän kokeilu tuntuisi tehoavan, voi sillä olla hintansa. Gohara varoittaa, että raa’at kananmunat sisältävät salmonella-bakteeria, mikä voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Jätä kananmunat siis pois kasvoiltasi, jotta et vahingossa saa sitä suuhusi. Goharan mukaan naamiot, joissa on kananmunauutetta mukana, eivät omaa samanlaista riskiä, koska niitä ei tehdä raaoista kananmunista.

Ruokasooda

Ruokasoodasta on paljon iloa keittiön ulkopuolellakin esimerkiksi siivoamisessa ja olet saattanut kuulla, että sitä voi käyttää (usein yhdessä hunajan kanssa) aseena aknea vastaan tai kuorintaan. Gohara kuitenkin suosittelee jättämään tämän DIY-hoidon väliin. Ruokasooda on emäksinen ja se muuttaa ihon happamuutta, voi se vaikuttaa ikävästi ihon uloimpaan kerrokseen, mikä kutsuu sisäänsä bakteereja muita ikäviä asioita. Tästä saat vain punaisen, ärtyneen ja jopa palaneen ihon.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.