Retkeilyvarusteisiin myös käytetään satoja euroja ja osalla budjetti on jopa 600 euroa.

Retkeilybuumi on ottanut suomalaisia valtaansa tänä vuonna, sillä yli 90 prosenttia aikoo retkeillä kotimaassa tänä kesänä. Lisäksi yli 80 prosenttia aikoo matkustella pelkästään kotimaassa kesän aikana, selviää Scandinavian Outdoorin Retkeilykesä 2020 -kyselystä.

Yli kaksi kolmesta (yli 70 %) vastaajasta aikoo kesän aikana myös yöpyä ulkona esimerkiksi teltassa tai riippumatossa. Jopa neljännes vastaajista (26 %) kertoi yöpyvänsä ulkona yli kuusi yötä, mutta suurin osa (34 %) vastaajista aikoi yöpyä teltassa tai muussa majoitteessa kahdesta kolmeen yötä.

Kyselyn mukaan suomalaiset panostavat retkeilyyn satoja euroja. Noin puolet vastaajista on käyttänyt tai aikoo käyttää rahaa ulkoilu- ja retkeilyhankintoihin 100-300 euroa kesän aikana, kun taas kymmenen prosenttia kertoi retkeilyvarustebudjettinsa olevan jopa 600 euroa.

Retkeilybuumi on näkynyt kasvaneena myyntinä Scandinavian Outdoorin verkkokaupassa: myynti kasvoi huhti-toukokuussa 95 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kyselyn vastaukset mukailevat tätä linjaa, sillä kolmannes vastaajista kertoi tekevänsä retkeilyyn ja ulkoiluun liittyviä hankintoja enemmän kuin viime vuonna.

”Retkeilytrendi on ollut nousussa jo pitkään mutta koronan myötä retkeilybuumi suorastaan räjähti. Kysely vahvisti sen mikä on näkynyt verkkokauppamme myynnissä koko kevään: etenkin retkeilyvarusteet kuten makuupussit, teltat ja makuualustat viedään käsistä. Kun yli kolmasosa vastaajista kertoo yöpyvänsä ulkona tänä kesänä ja moni heistä useita öitä, kyllä siinä retkeilyvarusteille on tarvetta”, Scandinavian Outdoorin markkinointipäällikkö Kuutti Haapanen kertoo.

Kyselyyn vastasi kesäkuun viimeisellä viikolla 1 570 henkilöä, joista kolmannes oli miehiä ja kaksi kolmasosaa naisia. Suurin osa vastaajista oli ikähaarukassa 30-39 (30%) ja toiseksi suurin ryhmä 40-49 -vuotiaita (24%).