Vaginasta ja naisten kehosta uskottiin outoja myyttejä menneisyydessä.

Koko lääketieteen historian ajan naisten vartaloista on uskottu mitä naurettavimpia asioita, ja usein myyttejä on levitetty tarkoituksenhakuisesti. Niillä on pyritty levittämään käsitystä, että naisten kehot ovat ällöttäviä, epänormaaleja, vaarallisia ja vastenmielisiä.
Viime vuosikymmeninä tilanne on onneksi parantunut, ja oikea, lääketieteellinen tieto naisten kehoista lisääntynyt.
Näitä naurettavia asioita naisten kehoista ja erityisesti vaginoista on kuitenkin ennen uskottu.

 1. Vaginasta kasvaa hampaita, jotka purevat peniksen poikki
  Tämä myytti on alun perin peräisin niinkin kaukaa kuin antiikin kreikasta, ja on ollut hyvin yleinen myytti koko maailmassa. Myytti perustuu naisten seksuaalisuuden pelkoon ja useissa kansantarinoissa sankarin on ensin pitänyt poistaa naisensa vaginahampaat, jotta voisi harrastaa seksiä tämän kanssa.

 2. Masturbointi tekee naisesta pienirintaisen
  Aiempina vuosisatoina masturboinnista ajateltiin samalla tavalla kuin tupakoinnista nykyään: kyse oli vaarallisesta ja haitallisesta tavasta, joka aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Viktoriaanisella ajalla ajateltiin, että masturbointi aiheuttaa muun muassa mielenterveyshäiriöitä ja ennenaikaisia kuolemia. Erityisesti naisille aiheutuvat ongelmat olivat melko huvittavia. Ajateltiin esimerkiksi, että jos nainen masturboi ennen murrosikää, hänen rintansa eivät kehity ja hän jää muodottomaksi.

 3. Kohdut vaeltavat ympäri kehoa
  Antiikin Kreikassa uskottiin, että kun nainen voi huonosti, oli syynä hänen vaeltava kohtunsa, joka oli karannut normaalilta paikaltaan ja vaelteli nyt ympäri kehoa aiheuttaen naiselle hallaa. Lääkärit muun muassa uskoivat, että karannut kohtu voitaisiin houkutella takaisin paikalleen tuoksujen avulla.

 4. Koulutus tekee hedelmättömäksi
  Teollisen vallankumouksen myötätuulessa myös naisten mahdollisuus koulutukseen parani. Oli kuitenkin olemassa ongelma: melko yleisesti ajateltiin, että naisten kouluttautuminen tekisi heistä hedelmättömiä. Pelättiin myös, että naisten koulutus tekisi heistä epäviehättäviä miesten silmissä.

 5. Myrkyllistä kuukautisverta
  Naisia on syrjitty läpi historian kuukautisiin perustuen. Naisia on pidetty aina vanhan testamentin ajoista alkaen likaisina kuukautistensa aikana. Uskottiin muun muassa, että naisen kuukautiset voivat pilata sadon ja tehdä viinistä kitkerää. Vielä jopa 1940-luvulla uskottiin, että naisten kuukautisveri oli myrkyllistä ja sillä pystyi tappamaan hiiriä!

  Kuulostaa aika naurettavalta nykymaailmassa, vai mitä?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Bustle / Kuva: Deon Black, Pexels