Deittiexpertti testasi punaisten vaatteiden vaikutusta kadulla sekä deittisovelluksissa.

Punaisen sanotaan olevan itsevarmuuden väri ja sen on todettu olevan myös seksikkäin väri. Eräs tutkimus on esimerkiksi todennut, että punaiset vaatteet voivat saada miehet näkemään naiset viehättävämpinä ja seksuaalisesti haluttavampina – lue lisää täällä.

Deittailuasiantuntija Hayley Quinn laittoi punaisten vaatteiden vaikutuksen testiin käytännössä. Testin perusteella punainen vaikuttaisi todella tekevänä naisista viehättävämpiä heteroseksuaalien miesten silmissä.

Testiään varten Quinn käveli ympäri Lontoota punaisessa takissa. Testistä uutisoineen Metron mukaan deittaluasiantuntijaa ei yleensä lähestytä kadulla, mutta punaisessa takissaan hän sai yllättävän paljon kommentteja tuntemattomilta ja miehet alkoivat jutella hänelle.

Quinn on käynyt testiään läpi videolla, jonka hän on julkaissut YouTube-kanavallaan.

”Näytät kauniilta”, yhden miehen voi kuulla kertovan Quinnille videolla, kun hän kävelee kadulla.

”Haluaisin olla yhteydessä sinuun”, naiselle sanotaan.

Quinn testasi punaisen vaikutusta myös deittisovelluksissa ja loi profiilit sekä Bumbleen että Tinderiin. Quinn latasi kumpaankin sovellukseen kolme kuvaa, joista yhdessä hän on ystävänsä kanssa, mutta valitsi Bumbleen kuvia, joissa hänellä on yllään punaista, ja Tinderiin kuvia, joissa vaatteet ovat neutraalimman sävyisiä.

Videolla hän kertoo käyttäneensä Bumblea noin kolme minuuttia ja tykkäsi kaikista henkilöistä, joita hänellä tuli vastaan. Tämän myötä hän sai 74 matchia, joka oli Quinnin mukaan kaksi kertaa enemmän kuin Tinderissä tulleiden matchien määrä.

”Tänään opin, että punaiseen pukeutuminen itse asiassa, yllättävää kyllä, vaikuttaisi toimivan”, Quinn sanoo videolla.

Quinnin mielestä syy punaisen vaikutukseen voi olla siinä, että tähän väriin pukeutumalla erottuu joukosta ja nousee paremmin esiin.

”Olipa kyse sitten kuvan hyppäämisestä esiin nettideittiprofiilissa tai kun vain kävelet kadulla, ihmiset todella näkevät sinut”, asiantuntija pohtii.

Voit katsoa videon Quinnin testistä artikkelin yltä.

Lähde: Metro