Tähän väriin pukeutuminen tekee sinusta muiden silmissä kaikkein vetävimmän.

On toki muistettava, että kauneus on katsojan silmässä, mutta se ei tietenkään estä tutkijoita yrittämästä selvittää, mitkä asiat ja piirteet tekevät meistä muiden silmissä viehättävän ja vetovoimaisen.

Yksi ilmeisimmistä asioista, johon voimme vaikuttaa, on pukeutumisemme. Pukeutumisessa onkin toki monta erilaista asiaa, jotka kiinnittävät muiden huomion. Yksi näistä on väri.

Tutkijat ovat jo pitkään julkaisseet tuloksia, jotka osoittavat, että punainen on kaikkein vetovoimaisin väri, johon voimme pukeutua. Erityisesti miesten päät kääntyvät, kun nainen pukeutuu punaiseen.

Vuonna 2021 tehty tutkimus kuitenkin tuli aivan erilaiseen tulokseen. Tämän tutkimuksen mukaan nimittäin kaikkein viehättävin väri, johon voimme pukeutua, on musta. Mustan jälkeen hyvänä kakkosena tulee pinkki, ja seuraavalla sijalla keltainen. Punainen ei siis yltänyt edes kärkikolmikkoon.

Tutkimuksen mukaan kaikkein epäviehättävin vaatteiden väri on ruskea, ja toiseksi huonoin valinta on harmaa.

Mustan suosiota selittää se, että yhdistämme tähän väriin alitajuntaisesti sellaisia positiivisia piirteitä, joita haluamme kumppanillamme olevan. Yhdistämme mustaan muun muassa vaikutusvallan ja vahvuuden. Esimerkiksi treffeille kannattaakin ehdottomasti valita mustat vaatteet, sillä ne tekevät sinusta treffikumppanisi mielessä houkuttelevamman.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Tamara Bellis, Unsplash