WC on bakteerien suosikkipaikka kodissa.

”Joka kerta, kun huuhtelet WC:n, hiukkaset singahtavat ilmaan ja leviävät WC:n ympäri”, sanoo Tidy Choice-siivouspalvelun perustaja, Ana Andres HelloGigglesin haastattelussa. ”Kun saniteettitilojen siivous on laiminlyöty, se voi johtaa haitallisten bakteerien, itiöiden ja homeen muodostumiseen, mikä voi aiheuttaa ihon, silmien ja kurkun ärsytystä. Kylpyhuoneen ja WC:n pitäminen puhtaana voi johtaa parempaan hygieniaan ja edistää terveydentilaasi.” hän lisää.

Andres on myös sitä mieltä, että kylpyhuoneen ja WC:n siisteys vaikuttavat myös henkiseen hyvinvointiin, sillä on paljon rentouttavampaa olla ja toimittaa asiansa, kun ympäristö on siisti ja puhdas. Tämä saattaa hänen mielestään vähentää stressiä ja ahdistusta. Kuinka usein WC sitten kannattaa puhdistaa, jotta sillä mahdollistaisi parhaimman terveydellisen hyödyn?

Vinkkejä WC:n puhdistukseen

Andresin mukaan, kunnollinen puhdistus on hyvä tehdä kerran viikossa. Tiheys toki riippuu WC:n käyttäjien määrästä ja sotkuisuudesta. Jos jaat kotisi kumppanin tai kämppisten kanssa, jotka jatkuvasti unohtavat huuhdella WC:n, kannattaa puhdistus tehdä useammin. Vaikka asuisit yksin, ei myöskään ole haittaa, vaikka silloinkin puhdistat WC:n useammin.

Jos joku taloudessasi elävistä henkilöistä on sairas, kannattaa WC:n puhdistus myös suorittaa tiheästi, jopa päivittäin. Käytä puhdistukseen saniteettitiloille tarkoitettuja, desinfioivia pesuaineita. Jotkut suosivat myös itsetehtyjä aineita, nämäkin sopivat, jos niillä on desinfioiva, bakteereja hävittävä vaikutus.

WC:n puhdistuksessa toimii myös hyvin tämä muistisääntö: etene puhtaammasta likaisempaa, eli aloita esimerkiksi peilistä ja tasojen pinnoilta ja putsaa viimeisenä vessanpönttö. Muista käyttää puhdistukseen myös eri puhdistusliinoja, eli varaa pöntölle esimerkiksi oma puhdistusliina tai sieni.

Milloin viimeksi puhdistit WC:n? Jaa myös tiedoksi kavereille!

Lue myös: Voiko hammasharjasi tehdä sinut sairaaksi?

Lähde: HelloGiggles