Koronaepidemian aikana myös parisuhteet ovat olleet koetuksella.

Sosiaalipsykologi Elle Boagin mukaan korona-aika on luonut massiivista rasitetta parisuhteille. Birmingham City Universityssa toimiva Boag vertasi tilannetta siihen kuin olisi suurennuslasin alla.

”Kaikki pienet jutut, jotka saattoivat joskus olla suloisia, olivatkin yllättäen todella ärsyttäviä. Asiat, joita siedämme, voivat muuttua sietämättömäksi, kun et pääse niitä pakoon”, hän totesi Metrolle.

Berkeley Internationalin deittailutoimiston kansainvälisen johtajan Mairead Molloyn mukaan jos sinä tai kumppanisi (tai te molemmat) viettää paljon aikaa puhelimella, suhteen seksielämä on hiipunut ja tylsyyden tai kyllästymisen tunteita ilmenee, kaipaa suhde hellää huolenpitoa. Kun yhteiskuntaa avataan enemmän ja koronarajoituksia höllennetään, on aika hyödyntää tilanne ja puhaltaa uutta eloa parisuhteeseen.

Alta löydät viisi tapaa, joilla voit piristää korona-ajan kurittamaa parisuhdetta.

Laittautukaa ja menkää treffeille

Uberkinkyn parisuhdeasiantuntija Ruby Paynen mukaan tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisi pakko poistua kotoa. Esimerkiksi jos parilla on lapsia, ei kotoa lähteminen ole niin yksinkertaista.

”Kokeilkaa leffailtaa kotona, tilatkaa jotain uutta noutoruokaa, pitäkää ruudut pimeänä -ilta, jolloin elektroniset laitteet ovat kiellettyjä, innostukaa uudesta harrastuksesta tai kokeiltaa jotain uutta ja tuhmaa makuuhuoneessa”, Payne vinkkasi vaihtoehtoina treffi-illan viettämiselle kodin ulkopuolella.

Huomioikaa miten paljon puhutte lapsistanne

Jos teillä on, olkaa tietoisia siitä, kuinka paljon puhutte heistä. Molloy muistutti, että myös aikuiset tarvitsevat omaa aikaansa.

”Jos sitä ei saa, voit alkaa tuntea kuin menettäisit identiteettisi ja sillä on ikäviä vaikutuksia suhteelle”, hän selitti.

Anna kumppanille tilaa

Voit ehdottaa, että hän kävisi ulkona ystäviensä kanssa, viettäisi aikaa vaikkapa lukien tai jollain muulla tavalla ottaisi omaa aikaa.

”Se voi tuntua kielteisesti vaikuttavalta, mutta oma tila on tärkeää parisuhteessa. Se on äärimmäisen tervettä, mutta myös pitää mukana tuoreutta”, Payne selitti.

Paynen mukaan tila tehdä omia juttuja ja tavoitella omia kiinnostuksen kohteita auttaa ylläpitämään käsitystä omasta itsestäsi ja vaalimaan itsenäisyyttä sen sijaan, että ripustautuisit kumppaniisi.

”Muista, että etäisyys lähentää. Ja se antaa myös teille enemmän puhuttavaa treffi-iltoina”, Payne huomautti.

Ole parhaimmillasi

Korona-aikana monet ovat olleet rennoissa vaatteissa, syöneet lohturuokaa ja esimerkiksi hiusmallin ylläpito on saattanut jäädä. Metron mukaan nyt on aika olla taas ylpeä itsestään ja näyttää hyvältä.

”Monet arvioivat muita ulkonäön perusteella ja ulkonäkösi näyttää, oletko panostanut”, muistutti Select Servicesin deittailuasiantuntija Alex Mellor-Brook ja lisäsi:

”Se korostaa toiselle, miten tärkeä hän on, kun olet käyttänyt aikaa ja vaivaa.”

Omaksu uutta

Matchin deittailuasiantuntija Hayley Quinn neuvoi laittamaan kalenteriin merkinnän joka viikolle, että teette jotain uutta, hauskaa ja jännittävää.

”Laittakaa yleiset aiheet kieltolistalle (myös lapsista puhuminen) ja laittakaa puhelimenne kiinni edes muutamaksi tunniksi”, hän sanoi.

”Olemalla enemmän läsnä ja pääsemällä irti omista rutiineista, saatatte hyvinkin huomata, että edelleen rakkaasi saa sydämesi sykkimään”, Hayley kertoi.

Lähde: Metro