Asiantuntijoiden neuvoilla saat tehtyä kestävän meikkipohjan ja nautit meikistäsi koko päivän.

Tiedätkö sen tunteen, kun olet nähnyt vaivaa meikkisi eteen ja olet erittäin tyytyväinen lopputulokseen vain huomataksesi meikin kadonneen muutaman tunnin kuluttua? Tämä voi olla tuttu ongelma niin kuivan kuin rasvaisen ihon kohdalla ja sitä voi pahentaa se, että joutuu käyttämään kasvomaskia, kertoo Cosmopolitan UK.

Meikkien ystävä joutuu siis taistelemaan sekä ihonsa luonnollisia rasvoja että kasvomaskin vaikutuksia vastaan. Kerroimme jo aiemmin, miten voit estää meikkiäsi tarttumasta kasvomaskiin ja nyt on vuorossa neuvoja, miten saat meikkipohjasi kuntoon niin, että meikkisi todella kestää hyvänä koko päivän.

MAC-merkin global senior artist Dominic Skinner sekä meikkitaitelijat Zoe Taylor ja Sophie Pasola tietävät, miten meikki saadaan kestämään paahtavien studiovalojen ja hikisten takahuoneiden keskellä. He kertoivat parhaat vinkkinsä Cosmopolitanille ja suomensimme heidän neuvonsa alle, jotta sinäkin voit nauttia hyvästä meikistä tuntikausia päivässä.

Valitse oikeat tuotteet

Skinnerin mukaan pitkäkestoinen meikkipohja koostuu 70 prosenttia ennakkovalmisteluista ja 30 prosenttia tuotteiden laittamisesta.

”Se on kuin tekisit kakkua. Tarvitset oikean tasapainon kaikkien ainesten kesken. Jos pohjasi valuu, on silloin joko kosteusvoiteesi liian raskas tai kun se yhdistetään meikkivoiteeseesi, siitä tulee liian paksua”, Skinner selittää.

Aivan kuin leivonnassa aineksia vaihdetaan sen mukaan, mitä on tekemässä, suosittelee Skinner vaihtamaan tuotteita sen mukaan, mitä ihonhoitosi tarvitsee.

”Jos ihosi on kuiva tai kaipaa kosteutta ja tarvitsee runsaampaa kosteusvoidetta, käytä sen jälkeen kevyempää tai öljytöntä meikkivoidetta ja päinvastoin”, Skinner neuvoo.

Kasvomaskin huomioimiseksi Skinner suosittelee käyttämään öljytöntä pohjustusvoidetta (primer), joka pitää meikkivoiteen kasvoilla pidempään tarttuen meikkivoiteessa olevaan öljyyn. Jos joudut käyttämään kasvomaskia koko päivän, kannattaa silloin vaihtaa vedenkestävään meikkivoiteeseen.

Jos et halua luopua hehkusta kasvoilla, suosittelee Skinner vaihtamaan pitkäkestoisempaan formulaan ja laittamaan hehkua voidemaisella korostusvärillä niihin kohtiin kasvoja, joita kasvomaski ei hankaa, kuten poskipäät ja kulmakaaren ylle.

Levitä tuotteet oikein

Toisinaan on päiviä, jolloin ei ehdi kuin hieman sipaista meikkivoidetta kasvoille ennen kuin on suunnattava kohti päivän puuhia. Taylor varoittaa, että jos aamulla levität meikkipohjan sormien avulla, on siinä vaara, ettei se kestä lounastauko pidemmälle.

”Käytän aina sivellintä, muuten käsieni rasvat sekoittuvat meikkivoiteeseen ja hajoittavat sen nopeammin”, Taylor kertoo.

Jos saat siveltimellä aikaiseksi meikkivoiderantuja, käytät silloin liian paljon tuotetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää meikkisientä, joka häivyttää meikkivoiteen paremmin.

Valitse sopivat tuotteet

Pasolan mukaan yleisin hänen kohtaamansa ongelma on se, että ihmiset käyttävät sellaista meikkivoideformuloita, jotka eivät sovi heidän ihotyypille.

”Jos meikkivoiteella on taipumus muuttua laikukkaaksi tai kadota kokonaan kasvoiltasi, on syynä todennäköisesti kosteuden puute. Ihoparkasi ei erota meikkiä ja kosteusvoidetta; se vain imee kaiken kosteuden ja öljyn, jonka se pystyy, mikä saa meikkipohjasi haihtumaan”, Pasola selittää.

Pasola suositteleekin välttämään vedenkestäviä ja ties minkä kaiken muun kestäviä, tuntikausiksi pysyväksi tarkoitettuja formuloita, jos iho on kuiva tai kaipaa kosteutta ja suosimaan sen sijaan kosteuttavia meikkivoiteita tai sävytettyä kosteusvoidetta.

Pohjusta muutakin kuin kasvosi

Cosmopolitan muistuttaa, että vaikka saisit meikkipohjasi kuntoon ja kestäväksi, ei se pelasta sinua, jos luomiväri päättää lähteä valumaan.

”Luomiesi öljyt voivat saada minkä tahansa meikin liukenemaan, olipa se vedenkestävää tai ei”, Pasola toteaa.

Niin Skinner, Taylor kuin Pasola käyttäväkin aina jonkinlaista pohjustusta luomivärin alla, jotta se kestäisi paremmin. Huulipunan pysymisen pidentäminen ei taas ole niin yksinkertaista, etenkin jos siihen liittyy syömistä ja juomista. Avuksi Taylor suosittelee huulten valmistelua ja poistamaan hilseilevän, kuivan ihon, joka voi tehdä huulimeikin laikukkaaksi.

Maltti on valttia

Vaikka voisi tuntua houkuttelevalta laittaa enemmän meikkiä siinä toivossa, että edes osa siitä kestäisi läpi päivän, on se Skinnerin mukaan todella huono idea.

”Avainasemassa on pitää meikki kevyenä. Useat ohuet kerrokset kestävät paljon pidempään kuin paksut ja raskaat kerrokset”, Skinner neuvoo.

Vähemmän on enemmän -suhtautuminen pätee myös puuteriin.

”Voit olla varma, että jopa kaikista hohtavinkin punaisen maton meikki on puuteroitu todella perusteellisesti”, Pasola sanoo ja suosittelee käyttämään kevyttä, silikonipohjaista tuotetta.

Jos puuterit eivät ole tippaakaan sinun juttusi, Skinner suosittelee kokeilemaan suihketta, joka kosteuttaa sekä kiinnittää meikin, mutta samalla antaa mattamaisen ilmeen, jotta ihosi näyttää mattaislta, mutta raikkaalta.

Lähde: Cosmopolitan UK