Vaikka kasvot jäävät suurimmaksi osaksi kasvomaskin alle, kyllähän sitä silti meikata voi. Eihän se kasvomaski ole välttämättä kasvoilla koko päivää, joten meikkiäkin edelleen tarvitaan.

Jos meikkisi tahraa kasvomaskin, ja meikkikään ei sen takia pysy hyvänä, kannattaa lukea nämä Cosmopolitan -sivuston neuvot läpi. Niissä kerrotaan kuinka meikki pysyy siistinä kasvoilla eikä sitä irtoa kasvomaskiin.  

Yleisin syy siihen, miksi meikki irtoaa kasvomaskiin niin helposti, johtuu meikissä olevista öljyistä ja maskin sisälle tulevasta kosteudesta. Siksi kannattaakin laittaa kasvoille ensin hyvä pohjustus meikkiä varten. Sillä tarkoitetaan primeria eli pohjustusvoidetta, joka auttaa pitämään meikkivoiteen kiinni kasvoissa pitempään ja paremmin, jotta sitä ei irtoa esimerkiksi kasvonaamioon. Toinen vaihtoehto on käyttää pohjustukseen paremmin vettä ja kosteutta kestäviä tuotteita.

Kun meikkivoide on laitettu, kannattaa se kiinnittää kasvoille jollakin puuterijauheella. Mutta sellainen vie kasvoilta hehkun, joka on juuri meikkivoiteella saatu, varsinkin jos sitä täytyy laittaa joka puolelle kasvoja, jotta meikki ei irtoaisi. Tämäkin ongelma ratkeaa sillä, että suihkauttaa kasvoille kosteuttavaa mattapinnan antavaa suihketta. Sellaisia esitellään sivustolla täällä.

Lähde: Cosmopolitan