Näistä merkeistä voit tunnistaa, että on aika vaihtaa toisenlaisiin meikkituotteisiin.

Meikkien ostamisen suhteen on helppo kangistua tuttuihin ja turvallisiin kaavoihin ja aina ostaa se vuosia sitten hyväksi todettu meikkivoide ja huulipuna. Kun ikää tulee lisää, ei joskus hyväksi todettu tuote välttämättä olekaan enää se sopivin vaihtoehto.

Yli 15 vuotta meikkitaiteilijana ollut Nicole Moleti ymmärtää tämän ja kertoo Popsugarin sivuilla itsekin syyllistyvänsä samaan.

”Olemme väsyneitä ja kiireisiä; ei ole aikaa istua alas ja todella antaa ammattilaisen kokeilla eri meikkivoiteita leukapieliin”, hän kirjoittaa.

Moleti lisää, että sen sijaan tuote tilataan netistä ja posti kuljettaa sen kotiovelle – tai sitten se vuosien luottotuote napataan pikaisesti mukaan kauppareissulla. Jos meikki ei kuitenkaan sovi yhteen ihon kanssa, ei mikään ole Moletin mukaan kamalampaa.

”Jäämme jumiin samaan kaavaan ja pelkäämme muutosta. Mutta iho ja elämäntyyli ovat muuttuneet ja on tärkeä muistaa, että se mikä toimi 16-vuotiaana ei välttämättä toimi enää, kun on 30”, Moleti painottaa.

Jos sinullakin siis on tapana käyttää vuodesta toiseen samoja tuotteita, voi aika meikkipussin sisällön uudistamiselle olla tarpeen. Alta voit lukea Moleti listaamat 6 merkkiä, jotka paljastavat sinun ostavan sinulle sopimattomia tuotteita.

Meikkivoide ei sovi

Mikään ei ole Moletin mukaan kamalampaa kuin se, että laittaa meikkivoidetta ja huomaa siitä jäävän tumma rantu leukapieliin tai että se on liian vaaleaa ja saa ihon näyttämään tuhkaiselta. Näistä syistä moni naine jopa jättää meikkivoiteen kokonaan laittamatta eivätkä hanki sopivaa sävyä, mikä pitäisi Moletin mukaan hoitaa ensimmäisenä.

”Meikkitaiteilijalta tai ammattilaiselta kosmetiikkaosastolla menee muutamia minuutteja löytää sinulle sopiva sävy, joten lisää tämä tehtävälistallesi viikonlopulle. Se saa sinun ihosi näyttämään täydelliseltä ja kaikki muu meikkisi on parhaimmillaan iholla, joka näyttää iholta”, Moleti neuvoo.

Ripsiväri varisee

On helppo tyytyä käyttämään vain mitä tahansa omistamaansa ripsiväriä.

”Ammattimaisena meikkitaiteilijana minä syyllistyn tähän. Minulla on pusseittan ripsiväriä kotona, mutta olen niin laiska ottamaan pari askelta uuden avatakseni”, Moleti kirjoittaa.

Hän ei suinkaan tuomitse naisia, jotka käyttävät vanhaa ripsiväriä tai tuotetta, joka on tuttu, mutta varisee ja sottaantuu. Moleti kuitenkin muistuttaa, että vaikutukset ovat ikävät ja ensimmäiset, jotka ihmiset huomaavat sottaantuneen mustan silmän ympäryksen nähdessään.

Peitevoide ei auta

Silmien alle tarkoitettu peitevoide keksittiin luomaan vaikutelma, että olet todella hyvin levännyt. Mutta se peitevoide, joka toimi parikymppisenä, ei toimi enää 30-40-vuotiaana.

”Elämä vaatii veronsa, nukut vähemmän, olet stressaantunut ja mahdollisesti nautit hieman viiniä ja yllättäen silmien alla oleva alue pettää sinut”, Moleti selittää.

Samalla kun juonteita alkaa ilmestyä, ennen toiminut kuiva peitevoide luokin lopputuloksen, joka näyttää siltä kuin ikää olisi tullut vuosia lisää.

”Jos laitat peitevoidetta aamulla ja silmien alla on edelleen tummat jäljet näkyvissä, on tämä vihje siitä, että tarvitset uuden tuotteen”, Moleti vinkkaa ja lisää saatavilla olevan mainioita tuotteita, joista kannattaa löytää omansa.

Silmänrajaus suttaantuu

Nuorena ja huolettomana aamulla tehty silmänrajaus on vielä olemassa seuraavanakin aamuna, mutta ikääntyessä tämä taianomainen kesto häviää. Pidemmät päivät yhdistettynä aikuisten elämään, mihin voi liittyä uupumusta, allergioita ja yleistä kulumista, johtavat vetistäviin silmiin ja altistaa suttaantuneelle lopputulokselle.

”Toinen asia on, että naiset monesti valitsevat yhden sävyn, jonka ajattelevat sopivan heille ja eivät koskaan muuta sitä. Tämä on virhe. Jos olet käyttänyt violettia tai sinistä sinun omana luottosävynä vuosien ajan, kokeile siirtyä pois omalta mukavuusalueelta ja testaa neutraalimpaa sävyä”, Moleti kehottaa.

”Sama pätee ruskeaa eyelineria käyttäviin: laajenna maailmaa ja kokeile luumua tai harmahtavaa sävyä”, meikkitaiteilija jatkaa.

Meikkivoide ei peitä mitään

Ensimmäisen meikkivoiteen on todennäköisesti valinnut nuorena, jolloin ei välttämättä ollut kauheasti peitettävää satunnaista näppylää lukuun ottamatta. Elämä etenee ja yllättäen kasvoilla on punoitusta ja epätasainen väritys, milloin meikkivoiteen peittävyyden merkitys on ensisijainen.

”Se meikkivoide, joka tasoitti ihoasi ja sai sinut näyttämään upealta 21-vuotiaana ei luultavasti tee mitään kymmenen vuotta myöhemmin”, Moleti kirjoittaa.

Jokaisella tuleekin eteen aika, jolloin täytyy kokeilla erilaisia tuotteita, jotta löytää itselleen sen täydlelisesti sopivan ja peittävän meikkivoiteen, joka saa ihon tasaisen näköiseksi.

”Etsi avuksesi ammattilainen, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja, joita koettaa. Kun vaihdoin kepeästä meikkivoiteesta ihanasti peittävään, se oli yksi taianomaisimmista löydöistä elämässäni”, Moleti paljastaa.

Huulipuna leviää

Nuorena mikä tahansa huulipuna pysyy siellä, missä pitääkin. Iän karttuessa ja elämäntapojen muuttuessa lisääntyneeseen kahvin juomiseen, pitkiin työpäiviin ja töiden jälkeisiin tyttöjen iltoihin, on tarpeen valita huulille tuote suunnitellusti.

”Me myös kiinnymme tiettyyn sävyyn, joka joskus toimi emmekä osaa päästää irti. Naisten usein löytävät sävyn, josta he pitävät ja sitä sävyä on autossa, laukussa ja meikkipussissa, koska pelkäävät, ettei heillä joskus ole sitä saatavilla”, Moleti kirjoittaa.

”Joskus tulee aika kokeilla jotain uutta. Jos olet käyttänyt samaa huulipunaa lähemmäs vuosikymmenen, tämän on kohdistettu sinulle”, meikkitaiteilija päättää neuvonsa.

Lähde: Popsugar