Pidä keskustelu kevyenä ja positiivisena ensitreffeillä – deittivalmentaja kertoo, miksi se kannattaa

Deittivalmentaja kertoi, minkälaisista aiheista ensitreffeillä ei kannata puhua, jos haluaa treffeille jatkossakin saman ihmisen kanssa.

Deittisovelluksien ja -sivustojen yleistyttyä on hyvin mahdollista, että treffiseuralaista ei ole koskaan aiemmin tavannut kasvotusten, jolloin hyvän ensivaikutelman antamisen merkitys korostuu. Siksi on syytä myös ottaa huomioon, mistä aiheista treffiseuralaisen kanssa keskustelee.

Joidenkin mielestä paras strategia on siirtyä suoraan vaikeampiin aiheisiin ja kysymyksiin, kuten ’Mitä etsit parisuhteelta?’ tai ’Miksi erosit edellisestä kumppanistasi?’, mutta The Independent kertoo, että erään deittailun asiantuntijan mukaan paljon parempi strategia olisi pitää keskustelu kevyenä.

Deittailuvalmentaja James Preece uskoo, että jos keskustelun pitää hauskana, jää treffiseuralaiselle todennäköisemmin hyvä mieliala treffeistä ja hän suhtautuu sinuun positiivisemmin.

”Ensitreffeillä pidä jokainen kysymys kevyenä ja positiivisena”, hän sanoi The Independentille.

”Jos puhut onnellisista, positiivisista asioista, sitten sinut nähdään siinä valossa. Kysy siis hänen perheestään, lempijuhlapyhistään ja selvitä, mihin hän suhtautuu intohimoisesti”, hän neuvoi.

”Kun hän puhuu itseään todella kiinnostavista aiheista, hänen kasvonsa syttyvät ja hän hymyilee enemmän”, Preece lisäsi.

Samalla kannattaa kiinnittää huomiota, mistä aiheista treffiseuralainen puhuu eläväisesti, sillä näin sinule voi selvitä, onko sinulla ja hänellä yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja prioriteetteja. Jos taas keskityt liian vaikeisiin aiheisiin, on siinä riski, että deittisi näkee sinut negatiivisessa valossa.

”Jos valitat tai kysyt jostakin negatiiviseen aiheeseen liittyvästä, hän ajattelee samoin sinusta”, Preece totesi.

The Independentin mukaan tämä siis tarkoittaa sitä, että välttää sudenkuoppia, kuten politiikkaa, huonoa säätä tai sitä, että kysyy miksi treffiseuralainen on vielä sinkku.

”Mikään ei ole kamalampaa kuin se, että joudut puolustelemaan itseäsi tuntemattomalle”, Preece kertoi.

Parisuhdeasiantuntija Madeleine Mason on samoilla linjoilla ja hänen mielestään deittailun pitäisi olla hauskaa, ensitreffit mukaan lukien.

”Ajatus on nähdä, miten hyvin tulet toimeen toisen ihmisen kanssa”, hän sanoi.

”Se ei ole aika jakaa katastrofaalista deittailuhistoriaa, kamalia exiä tai seksuaalisia seikkailuita. Eikä ole hyvä ajatus verrata huonoja treffejä, paasata politiikasta tai ilmaista yleistä tyytymättömyyttä elämään”, Mason totesi The Independentille.

”Älä kysy kuinka monta ex-kumppania hänellä on, kuinka monilla treffeillä hän on käynyt tai miksi edellinen suhde kaatui. Kysy näistä toisella kertaa”, hän neuvoi.

Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita sitä, etteikö kysymyksiä voisi esittää, mutta keskitä ne toisen ihmisen toiveisiin ja unelmiin.

”Kysy minkälainen hänen ihannesuhteensa on, missä hän näkee itsensä viiden vuoden kuluttua, miten hän viettää mieluiten vapaa-aikaa”, Mason suositteli.

”Tunnustele, mistä hän innostuu elämässään ja mitä yhteistä teillä on. Etsi jaettuja kiinnostuksen kohteita ja arvoja, joiden avulla luoda syvempää sidettä”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan oikeiden kysymysten esittäminen voi myös saada toisen avautumaan.

”Ihmiset pitävät ihmisistä, jotka ovat heidän itsensä kaltaisia, joten käytä kysymyksiä saadaksesi hänet avautumaan ja löytämään jotain samaa. Kun onnistut, ’bondaatte’ nopeammin ja hän haluaa tutustua sinuun enemmän”, Mason neuvoi.

”Muista todella kuunnella vastauksia, joita hän antaa, jotta hän tuntee vastauksilla olevan merkitystä sinulle”, hän lisäsi.

Keskity ja pidä treffit positiivisena ja toiset treffit ovat entistä todennäköisemmät.

Lähde: The Independent