Pidä hiukset hyvässä kunnossa: Näin usein hiuksia kannattaa leikata

Hiusammattilainen kertoo suosituksen siihen, kuinka usein hiuksia kannattaa leikata.

Salaisuus vahvoihin, terveisiin ja jopa pitkiin hiuksiin on niiden leikkauttaminen, mutta kuinka usein hiuksia sitten pitäisi leikata? Osa suosittelee saksien käyttöä neljän viikon välein, toiset vain muutaman kerran vuodessa.

Eva Scrivo Salonin kokenut hiusammattilainen Meri Kate O’Connor kertoi Good Housekeepingille oikean vastauksen olevan muutaman kerran ja neljän viikon välillä.

”Hiukset pitäisi leikkauttaa 6-8 viikon välein”, O’Connor suosittelee.

Syy säännölliseen leikkuusen on selvä; siistimällä latvoja estät hiusta halkeamasta ja vaurioitumasta. Mitä säännöllisemmin leikkautat hiuksesi, sitä paremmassa kunnossa ne ovat.

Kaikki hiustyypit eivät ole kuitenkaan samanlaiset. Jos hiuksesi ovat luonnostaan hyvin ohuet tai karheat, ne voivat olla alttiimmat vaurioille.

Jos taas värjäät säännöllisesti hiuksiasi tai käytät paljon esimerkiksi suoristusrautaa tai kuivaajaa, voit tarvita trimmausta säännöllisemmin, koska hiuksesi ovat todennäköisemmin huonommassa kunnossa kuin hiukset, joita ei käsitellä samalla tavalla.

6-8 viikkoa on hyvä ohjenuora muistaa, mutta hiuksesi voivat myös antaa varoitusmerkkejä, jos ne kaipaavat leikkausta aiemmin. Jos huomaat latvojesi olevan pahemmin haarautuneet tai vahingoittuneemman näköiset tai hiuksesi ovat normaalia kuivemmat, kysy kampaajaltasi vinkkejä, miten sinun kannattaisi toimia.

”Hyvän leikkuun pitäisi kestää täydet kahdeksan viikkoa”, O’Connr huomauttaa, joten jos leikkauksesi menettää mallinsa liian nopeasti, voi se viestiä tarpeesta siistiä latvoja.

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.