Lääkärin mukaan naisten ei kuitenkaan kannattaisi murehtia liikaa seksiasentojen merkityksestä.

Raskaaksi tulemiseen liittyen on olemassa erilaisia teorioita siitä, ovatko jotkin seksiasennot muita parempia raskautta ajatellen. BabyCentre on perehtynyt asiantuntijoiden tieteellisiin tutkimuksiin pohjautuviin suosituksiin eri asennoista, kertoo Daily Mail.

Magneettikuvauksen avulla tutkijat osoittivat, mitä lähetyssaarnaaja-asennon sekä takaapäin tehtävän niin sanotun doggy style -asennon aikana tapahtuu. Daily Mailin mukaan maalaisjärkikin jo kertoo, että hedelmöittymisen mahdollisuudet maksimoituvat, kun miehen penis menee yhdynnässä syvemmälle, sillä se mahdollistaa siittiöiden pääsyn kohdunkaulaan.

Magneettikuvauksen tulokset vahvistivat, että peniksen kärki saavuttaa kohdunkaulan kummassakin asennossa, mutta doggy style on syvemmälle menevä. Daily Mailin mukaan tutkijat paljastivat, että lähetyssaarnaajassa penis yltää kohdunkaulan etupuolen alueen, kun taas doggy stylessa mies yltää kohdunkaulan takana olevalle alueelle.

Lääkäri ja Cleveland Clinicin hedelmättömyyspalveluiden johtaja James Goldfarbin mukaan naisten ei kuitenkaan pitäisi liikaa murehtia seksiasennoista.

“Hyvin harvoin naisen kohdunkaula on sellaisessa epätavallisessa asenossa, missä tietyillä asennoilla on merkitystä”, hän kertoi WebMD:lle.

Daily Mail kuitenkin kertoo, että tietyt painovoimaa uhmaavat asennot, kuten yhdyntä sylikkäin istuen tai seisaaltaan, voivat estää siittiöitä matkaamasta oikeaan suuntaan.

“Kyse on painovoimasta ja etkä halua kaikkien siittiöiden valuvan ulos – ja ne ovat vikkeliä pieniä veijareita”, Goldfarb sanoi.

Jotkin uskovat siihen, että naisten pitäisi pitää jalkoja ylhäällä seksin jälkeen, koska se parantaisi raskauden todennäköisyyttä. Goldfarbin mukaan tämä ei ole tarpeen, mutta hän suosittelee olemaan hyppäämättä heti seksin jälkeen ylös sängystä.

“On hyvä neuvo makoilla sängyssä 10-15 minuuttia seksin jälkeen, mutta sinun ei tarvitse nostaa jalkojasi ilmaan”, lääkäri opasti.

Hän ei myös suosittele käymään vessassa tuona aikana.

“Jos odotat 10-15 minuuttia, kohdunkaulaan pääsevät siittiöt ovat siellä”, Goldfarb totesi.

Lähde: Daily Mail