Elämä on erilaista, kun ikä alkaa 2:n sijaan 3:lla.

Kolmekymppiset ovat varmasti huomanneet, kuinka tämä vuosikymmen eroaa edeltäjästään. Osa eroavaisuuksista on hienovaraisia, joten on vaikea huomata, milloin muutos tapahtui, ja osa tuntuu tapahtuneen yhdessä yössä.

HuffPostin sivuilla listattiin kymmenen eroavaisuutta parikymppisten ja kolmekymppisten välillä.

1. Kauneudenhoitotavat

Parikymppisenä riitti, kun harjasi hampaansa ja pesi kasvonsa saippualla ja vedellä. Kolmekymppisenä sänkyyn ei pääse niin helposti, koska tekemistä on enemmän kuorinnoista rasvojen laittamiseen ja hammaslangan käyttöön.

2. Rintaliivit

Parikymppisenä rintaliivit pystyi välillä jättämään huoletta pois. Kolmekymppisenä sama ei oikein enää onnistu – etenkin, jos on hankkinut jo lapsia.

3. Otsatukka

Parikympppisenä otsatukan mielsi söpöksi ja trendikkääksi. Kolmekymppisenä se on hyvä vaihtoehto peittämään otsaryppyjä.

4. Alusvaatteet ja ihokarvat

Parikymppisenä jonkun uuden tapaaminen oli aina mahdollisuus, joten jalassa oli seksikkäät alushousut ja jaloista oli ihokarvat poistettu. Kolmekymppisenä ollaan jo usein naimisissa ja rutiinissa, joten löysät mummopöksyt ja karvaiset jalat voittavat.

5. Kuntoilu ja fitness

Parikymppisenä jos halusi pudottaa muutaman kilon, dieettiä tarvitsi vain muutaman päivän ja hieman treeniä. Kolmekymppisenä syödään salaattia, kuntoillaan lähes päivittäin ja eikä kilot tunnu karisevan.

6. Ihokarvojen nyppiminen

Parikymppisenä se oli varattu vain kulmakarvoja varten. Kolmekymppisenä sitä joutuu tekemään muuallekin, kun ihmeellisiä ihokarvoja ilmestyy eri paikkoihin.

7. Sietokyky alkoholin suhteen

Parikymppisenä villin bileillan jälkeisenä aamuna kavereita soitettiin kokoon loiventavalle. Kolmekymppisenä lapsia rohkaistaan syömään muroja aamupalaksi samalla, kun äiti juo mustaa kahvia, napsii särkylääkettä ja vannoo, ettei koskaan enää juo. Lapset saattavat saada myös lounaaksi muroja, koska toipuminen kestää. Eikä juomiakaan mennyt kuin kolme!

8. Hiusväri

Parikymppisenä hiusten värjääminen oli hauskanpitoa tavallaan ja kokeilua. Kolmekymppisenä sillä aletaan jo peitellä harmaita.

Kaikki ei ole kuitenkaan negatiivista, sillä:

9. Seksi

Parikymppisenä seksi oli hauskaa, mutta täynnä ajatuksia, kuten: ”Huomaakohan hän, miten hyllyvältä pyllyni näyttää tuosta suunnasta, missä hän on?” Kolmekymppisenä oma kroppa on tuttu, tietää mistä pitää eikä sen pyytäminen hävetä.

10. Ajatukset

Parikymppisenä muiden ajatuksilla sinusta itsestä oli väliä niin siitä naisesta, joka kuntosalilla on viereisellä juoksumatolla, omiin vanhempiin. Kolmekymppisenä tajuaa, että väliä on vain sillä, mitä omat lapset ajattelevat ja senkin tietää olevan tosirakkautta. Tahmaista, sottaista, halaava tosirakkautta.

Lähde: HuffPost