On yleisesti tiedossa, että paljain jaloin kävely ulkona parantaa verenkiertoa, mutta tiesitkö, että se voi vaikuttaa mielialaan ja kroonisiin sairauksiin?

Tiede selittää, että maapallo on kuin jättimainen akku, jota aurinko lataa jatkuvasti. Aurinko lähettää positiivisesti ja negatiivisesti varautuneet ioneita, jotka imeytyvät maan läpi salamoiden ja sateen kautta. Kun elävät olennot ”imevät” nämä elektronit itseensä, ne auttavat pitämään asiat rytmissä ja tasapainossa elämän luonnollisen biosysteemin kanssa.

Seurauksena on se, että kun olet yhteyksissä paljain jaloin maahan, kehosi imee maapallon elektronit kuin sieni. Sitten ne liikkuvat koko kehossasi vaikuttamalla siihen ylhäältä alas, mikä voi vähentää tulehdusta ja kipua sekä parantaa unen laatua ja energiatasoa.

Useat tutkimukset vahvistavat sen, että paljain jaloin kävelyllä on useita positiivisia vaikutuksia.

Vaikka esi-isämme kävivät ympäriinsä paljain jaloin, synteettiset kenkämme ovat estäneet maan luonnollisen parantavan energiakentän. Suurin osa jalkineista valmistetaan nykyään muovi- tai kumikomposiittipohjilla, jotka eivät johda maan sähköenergiaa. Sellaisina ne estävät jalkojamme imemästä maapallon hienovaraista energiaa.

Asumme ja työskentelemme myös rakennuksissa, jotka ovat maan pinnan yläpuolella, joten menetämme usein kosketuksen sen luonnolliseen voimaan.

Lumien sulaessa ja kevään lähestyessä ota tavaksi kävellä paljain jaloin ulkona useasti viikon aikana. Jaa tämä artikkeli myös ystävillesi vinkiksi.

Lähde: healthline, hellogiggles