Maailma olisi paljon parempi paikka, jos kaikki osaisivat käyttäytyä kunnolla.

Jos sinä et ainakaan halua olla se huonosti käyttäytyvä nainen, katso millaisia käyttäytymiseen liittyviä etikettisääntöjä on olemassa. Hyvät käytöstavat auttavat myös pärjäämään elämässä paremmin, joten olisi syytä opetella nämä alla olevat etikettisäännöt.

1. Astioiden ojentaminen ruokapöydässä

Kun aletaan syömään, niin monia pöydässä olevia syötäviä pitää kierrättää jokaisen syöjän edessä. Ne pitää laittaa kiertämään oikeaan suuntaan eli myötäpäivään. Jos sinä teet sen vastapäivään, aiheutat pöydässä vain turhaa kaaosta.

2. Ensin esitellään vanhin henkilö

Jos sinun täytyy esitellä monta henkilöä, esittele heistä ensin vanhin henkilö. Nainen esitellään ennen miestä.

3. Kättele oikein

Luja kädenpuristus on tärkeää, mutta haluat tuskin puristaa pomosi kättä samalla tavalla kuin ystäviesi kättä. Kädenpuristus voi paljastaa ihmisestä paljon.

4. Käytä lautasliinaa oikein

Pyyhi suusi avaamalla lautasliina ja taputtelemalla suutasi taitoksen sisään, jotta kaikki tahrat jäävät lautasliinan sisäpuolelle. Kun poistut pöydästä, älä koskaan jätä lautasliinaa lattialle tai tuolillesi.

5. Istu pöydässä kumppaniasi vastapäätä

Pöydässä on parempi istua toista vastapäätä kuin vieressä, jolloin hänen kanssaan puhuminen olisi vaikeampaa. Jos syötte samaa jälkiruokaa, sitä on helpompi syödä, kun lautanen on keskellä pöytää.

6. Pidä kiinni lasin varresta

Useimpia juomia, kuten viiniä, samppanjaa ja martineja tulisi juoda siten, että pitää lasien varresta kiinni.

7. Pidä itsesi hyvässä asennossa

Kun istut ja seisot sellaisessa asennossa, että selkäsi on suorassa, se sekä näyttää hyvältä, että pitää sinut paremmassa kunnossa.

8. Älä tee vessaan menosta suurta numeroa

Jos olet seurueessa, jossa on muitakin kuin esimerkiksi äitisi, sinun ei tarvitse kertoi muille, että poistut seurasta siksi, että menet vessaan. Voit vain sanoa, että anteeksi ja poistua sen jälkeen tarpeillesi.

9. Koita meikata jossain syrjässä

Meikkaaminen, esimerkiksi huulipunan lisääminen kesken ruokailun, kannattaa tehdä poistumalla pöydän äärestä esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Hiuksia ei tulisi koskaan harjata ruokapöydän ääressä. Se voi jopa ällöttää muita ja heistä voi tuntua, että kohta hiuksia on myös heidän ruuassaan.

10. Ole ystävällinen

Tärkein käyttäytymissääntö on se, että ole muille ystävällinen ja kunnioita muita. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta koita aina antaa itsestäsi hyvä kuva.

Kunpa kaikki toimisivat näiden etikettisääntöjen mukaan.

Lähde: Reader’s Digest