Iho saattaa antaa sinulle erilaisia merkkejä siitä, että ihonhoitorutiinisi vaatisivat muutoksia.

Näistä erilaisista merkeistä kerrotaan Indian Express -sivustolla. Jos haluat pitää ihostasi mahdollisimman hyvää huolta, kannattaa lukea tästä alta mitä ne merkit voivat olla ja mitä muutoksia ne vaativat.

Halkeileva iho ja punaiset kuopat

Ensimmäisenä mainitaan iholla olevat punaiset kuopat sekä hilseilevä iho. Siihen voi olla syynä sulfaattien liiallinen käyttö. Jos ihossasi on näitä merkkejä, ehkä kosteusvoiteessasi tai puhdistusaineissasi on liikaa natriumlauryylisulfaattia? Ainoa tapa selvittää tämä, on käyttää hetken ajan tuotteita, joissa ei ole tätä ainakaan niin paljon kuin käyttämissäsi tuotteissa.

Uusia iho-ongelmia?

Onko ihosi kuivempi tai rasvaisempi kuin ennen? Jos olet vastikään vaihtanut ihonhoitorutiineitasi, se ei silti ole välttämättä syy tähän. Iholla kestää ensin ennen kuin se tottuu uusiin rutiineihin. Siksi ei kannata heti lopettaa uusien rutiinien käyttöä, jos iho esimerkiksi vähän kuivuu tai rasvoittuu. Voit myös siirtyä uuteen rutiiniin tai tuotteeseen vähitellen, jotta iho saa aikaa totuttautumiselle.

Otatko säämuutokset huomioon?

Kesällä ja talvella ei pidä käyttää täysin samoja ihonhoitotuotteita. Se mikä sopii kesällä lämmössä, valoisassa, ei sovi yhtä hyvin pimeään ja kylmään vuodenaikaan. Iho vaatii talvella esimerkiksi enemmän kosteuttavia tuotteita kuin kesällä. Muistathan, että kuuma vesi kuivattaa ihoa. Vaikka talvella kuumassa suihkussa käyminen tuntuu houkuttelevalta, kannattaa muistaa, että talvella iho kuivuu jo tarpeeksi paljon ilman sitäkin.

Muista hygieeniset tavat

Pese kädet aina ennen ihonhoitoa. Jos et tee niin, se alkaa näkymään esimerkiksi kasvoillasi. Samaa voidaan sanoa petivaatteiden, varsinkin tyynyliinan puhtaudesta. Jos vaihdat ne liian harvoin, se näkyy erilaisina iho-oireina. Voit saada siitä esimerkiksi ihottumaa sekä näppyjä.

Lähde: Indian Express