Lemmikin hankkiminen puolisosi kanssa tuo epäilemättä paljon iloa ja onnea. On myös tärkeää pitää mielessä mitä sitoutuminen todella merkitsee.

Kun päätät hankkia lemmikin kumppanisi kanssa, suhteesi muuttuu melkein heti. Siitä lähtien, kun siitä käydään ensimmäistä kertaa keskustelua ajatus lemmikistä tuo uutta positiivista enegiaa suhteeseenne.

Mutta on myös tärkeää pitää mielessä, mitä sitoutuminen todella merkitsee paitsi lemmikkillesi – myös koko suhteellesi. Vaikka lemmikki tuo mukanaan paljon positiivisia asioita, teidän kannattaisi ottaa huomioon mahdollinen lisästressi, kaikki vastuut ja ristiriidat mitä uusi perheenjäsen tuo tullessaan.

Lue, millaisia muutoksia lemmikin hankkiminen tuo parisuhteeseen:

  1. Se vaatii sitoutumista

Sitoutuminen ei koske ainoastaan lemmikkiä, vaikka se onkin oleellisen tärkeä asia. Se vaatii sitoutumista myös toisiinne ja yhteiseen elämään, vastuun jakamiseen ja toisistanne huolehtimiseen yhtä lailla.

2. Se saa teidät pohtimaan tulevaisuutta

Kun olette alkaneet harkitsemaan lemmikin hankkimista, todennäköisesti olette miettineet yhteistä tulevaisuutta pidemmälle. Jos ette ole vielä, niin lemmikkiä hankkiessa olisi viimeistään korkea aika sille keskustelulle.

3. Spontaanisuus vähenee

Ellei kyseessä ole sellainen lemmikki, jonka voi ottaa minne vain milloin vain – spontaani yöllinen autoretki toiselle paikkakunnalle voi jäädä väliin kun tietää, että toinen on kotona yksin odottamassa. Lemmikki korostaa vastuunottoa, jolloin tulee ottaa huomioon kaikkien tarpeet.

4. Teillä tulee olemaan entistä hauskempaa yhdessä

Lemmikin kanssa touhuaminen ja sen suloisten piirteiden hahmotus tuo elämään paljon iloa. Tulette huomaamaan, että nauratte yhä enemmän lemmikin hauskoille ominaisuuksille ja ylipäätään yhteinen aika tekee teidät iloiseksi.

5. Joudutte kommunikoimaan

Halusitte tai ette, kommunikoinnin merkitys korostuu lemmikin kanssa. Kuka ostaa ruoat ja kenen vuoro viedä ulos tai tyhjentää astia? Jotta yhteiselo olisi kaikille mielyttävää, kommunikoinnin tulisi pelata, jotta väärinymmärryksiltä ja ikäviltä riidoilta vältytään.

5. Toisen negatiiviset puolet tulevat esiin

Suurten elämäntapamuutosten ja kaikkien uusien vastuiden vuoksi lemmikin hankkiminen voi valitettavasti paljastaa joitain negatiivisiakin puolia. Jos kumppanisi ei esimerkiksi auta lemmikin hoidossa saatat nähdä laiskan puolen, jota et olisi toisin nähnyt – ja se voi todella saada sinut ajattelemaan.

6. Opitte tekemään yhteistyötä

Lemmikin hoitaminen voi opettaa molemmille vastuullisuutta, sekä yhteistyötä ja erimielisyyksien selvittämistä. Jotta selviäisitte uuden perheenjäsenen tuomista hyvistä ja huonoista asioista, teidän tulee toimia tiiminä.

Lähde: Bustle.com