SM-kisojen voittajat saavat palkintojen lisäksi työpaikan somessa.

Jos piparitaikina muuttuu sinun käsissäsi upeiksi teoksiksi, voivat piparileivonnan SM-kisat olla silloin sinun juttusi. Myllyn Paras nimittäin etsii kymmenettä kertaa Suomen parasta piparileipuria SM-kisojen merkeissä.

Piparitaituruudesta kisataan sekä nuorten että aikuisten sarjoissa: nuorten sarjaan voivat osallistua 15-20-vuotiaat ja aikuisten sarjaan yli 20-vuotiaat. Kummastakin sarjasta viisi piparitaituria pääsee leipomaan SM-finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 28. marraskuuta.

”Aiempina vuosina kilpailussa on nähty toinen toistaan upeampia taideteoksia, kuten keinuva pieni keinuhevonen, liivatelehdistä ja piparitaikinasta rakennettu kasvihuone, miniatyyrisauna kiukaineen ja kiuluineen sekä kolmiulotteinen puu, jossa oli keinu”, kertoo Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen.

”Vain mielikuvitus on rajana”, hän lisää.

Palkintojen lisäksi paikka someleipurina

Taitavimman piparileipurin titteliä voi lähteä tavoittelemaan lähettämällä kuvan omasta pipariluomuksesta täällä. Kilpailun hakuaika on alkanut 22. lokakuuta ja jatkuu 18. marraskuuta saakka, mihin asti yleisöllä on mahdollisuus äänestää omia suosikkejaan.

Kummankin sarjan viiden finalistin valintaan vaikuttavat sekä yleisöäänet että kilpailun tuomaristo. Finaaliin voi nousta myös vähäisemmillä yleisöäänillä, jos kilpailijan työssä korostuu piparitaikinan taitava ja mielikuvituksekas käsitely.

Finaalia tuomaroimassa ovat lukuisten huippuravintoloiden perustaja ja entinen Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi, Myllyn Parhaan kehitysjohtaja Iiro Heinonen ja Suomen Junior MasterChef 2017 -kilpailun voittaja Otto Leskinen. Finaali on suljettu tilaisuus ja sen järjestelyissä on otettu huomioon vallitseva koronatilanne.

Omien sarjojensa voittajille tarjotaan palkintojen lisäksi työpaikat Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanavista. Someleipurit tekevät säännöllisesti sisältöjä yrityksen kanaviin sekä inspiroivat ja innostavat leipomuksillaan ja resepteillään someseuraajia.

Piparileivonnan SM-kisoihin voi osallistua 22.10.-18.11.2020 ja voittajat selviävät 28.11. finaalissa Helsingin Teurastamolla. Voit lukea lisää kilpailusta sekä osallistua siihen täällä.