Oletko samalla sivulla kumppanisi kanssa? Suunnittele avioliittoa vain, jos olette samaa mieltä näistä 9 asiasta

Jos et kumppanisi kanssa ole samaa mieltä näistä tärkeistä asioista, ei avioliitto silloin ole paras suunnitelma.

Ennen kuin alat suunnitella naimisiin menemistä kumppanisi kanssa, pitäisi sinun varmistaa, ettei onnellisen ja kestävän liiton tiellä ole kompastuskiviä – tulevaisuutenne kannalta merkittäviä asioita, joista olette eri mieltä. Popsugarin mukaan jotta epämiellyttävät yllätykset ja mutkat matkassa välttäisi, pitää kumppanin kanssa keskustella niin odotuksista kuin toiveista suhteeseenne liittyen ja olla samalla sivulla.

Jos sinä ja rakkaasi ette ole samaa mieltä alle listatuista asioista, ei avioliitto silloin ole teidän kannaltanne välttämättä se paras suunnitelma.

1. Lapsia vai ei

Jos lasten hankkiminen on tärkeää toiselle osapuolelle ja toinen ei halua perustaa perhettä, voi siitä tulla suuri ongelma. Etenkin biologisen kellon tikittäessä tästä asiasta pitäisi keskustella varhain suhteessa. Jos lapset eivät kuulu millään tavalla tulevaisuuden suunnitelmiisi, tee se hyvin selväksi kumppanillesi.

2. Yhteiset tavoitteet

Haluatko jäädä varhain eläkkeelle kumppanisi kanssa ja matkustaa maailmalla yhdessä vai haaveiletko siitä, että olette työelämässä mahdollisimman pitkään ja teette menestyksekkäät urat? Tällaisista odotuksista toistenne suhteen, kuten myös vanhempana olemisesta, on syytä keskustella. Popsugar myös muistuttaa, että kaikki on neuvoteltavissa: kenties voitte aloittaa unelmienne toteuttamisen varhain ja odottaa perheen perustamisen kanssa siihen hetkeen, kun molemmat ovat valmiita.

3. Perheasiat

Unelmien maailmassa jokaisella olisi hyvät välit kumppaninsa läheisiin, kenestä he myös itse pitävät ja tulevat toimeen heidän kanssaa, mutta valitettavasti näin ei aina ole. Ennen avioliiton solmimista kaikenlainen vihamielisyys toisen osapuolen ystävien tai perheenjäsenten välillä pitäisi selvittää. Popsugarin mukaan se vaikuttaa suhteeseenne, jos toinen osapuoli kokee joutuvansa valitsemaan kumppaninsa ja perheensä välillä. Jos ongelmia kanssakäymisessä on jo nyt, ei se muutu myöhemmin yhtään helpommaksi.

4. Raha-asiat

Kumppanin kanssa on tärkeä keskustella siitä, onko molemmilla omat tilit, miten laina-asioita tarvittaessa hoidetaan, tehdäänkö avioehtoa ynnä muuta. Raha-asiat voivat rasittaa suhdetta suuresti ja Popsugarin mukaan se on usein syy, miksi pareilla on ongelmia ajan mittaan.

5. Kotitöiden jako

Suhteen varhaisessa vaiheessa jo todennäköisesti ilmenee, mitä mieltä osapuolet ovat kotitöiden jakamisesta. Mutta on kuitenkin syytä varmistaa, etteivät odotukset ja suhtautuminen muutu samalla, kun esimerkiksi avoliittoo muuttuukin avioliitoksi. Joillakin ihmisillä on edelleen erittäin perinteiset näkemykset siitä, mistä asioista vaimon ja mistä asioista miehen pitäisi kodissa huolehtia. Puhukaa kotitöiden jakamisesta siis rehellisesti ja koettakaa löytää niiden suhteen yhteinen sävel.

6. Henkilökohtaiset päätökset

Popsugarin mukaan ennen avioliittoa olisi syytä keskustella siitä, mikä on sallittua ja mikä ei ja mistä asioista pitäisi aina yhdessä keskustella. Haluatko pitää täyden kontrollin vai sopiiko sinulle, että kumppanisi kertoo omat vahvat mielipiteensä? Muista, että avioliitossa tulee usein eteen tärkeitä asioita, joista pitäisi päättää yhdessä, joten keskutele varhain kumppanisi kanssa siitä, missä asioissa sinulle on okei, että hän sanoo kantansa ja missä asioissa ei.

7. Uskonnollisuus

Jos sinulla ja kumppanillasi on erilaiset uskonnolliset taustat, keskustelkaa siitä, odottaako hän esimerkiksi sinun kääntyvän samaan uskoon kanssaan. Kerro suoraan, miten suhtaudut uskonnollisiin juhliin ja tapoihin, kuten jumalanpalveluksessa käymiseen. Popsugar myös muistuttaa, että jos olette eri uskonnoista tai näkemyksenne on eri ja aioitte hankkia lapsia, keskustelkaa siitä, miten uskonnollisuus vaikuttaa lasten kasvattamiseen.

8. Yksiavioisuus

Avioliitto yleensä viittaa siihen, että ollaan yksiavioisia, mutta jotkut nauttivat enemmän avoimesta suhteesta. Tästäkin on syytä puhua varhaisessa vaiheessa ja tuoda esiin, haluaisitko itse, että suhteenne on avoin vai täysin yksiavioinen. Popsugarin mukaan jos sinä tai kumppanisi ei pysty ajattelemaan sitoutuvansa loppuelämäksi yhteen ihmiseen, on se selvä merkki siitä, ettei avioliitosta kannattaisi edes keskustella.

9. Pienet asiat

Hyvä merkki siitä, että joku on todella sopiva sinulle, on se kuinka suhde vaikuttaa vaivattomalta. Riitoja ja kinoja voi odottaa tulevan eteen, mutta jos kinastelette lähes kaikesta, ei suhde välttämättä toimi enää vuosia myöhemmin. Jos et voi olla samalla sivulla kumppanisi kanssa edes pienistä asioista, ei se anna hyvää pohjaa kestävälle avioliitolle. Molemmat vain lopulta väsyvät kinasteluun ja raja tulee vastaan tai kasvatte vain erilleen. Popsugarin mukaan paras kysymys itselle esitettäväksi onkin se, tuntuuko rakkautenne helpolta.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.