Jokainen on aika varmasti herännyt joskus aamulla ja tuntenut heti olonsa väsyneeksi.

On monia lääketieteellisiä syitä, miksi joku saattaa tuntea olonsa väsyneeksi aamuisin, vaikka nukkuisi riittävästi. Mutta syy voi olla jokin ihan muukin, joka ei viittaa terveyteen. Se voi olla jotain hormoneista banaaneihin. Tässä olla on peräti kymmenen syytä, miksi aamulla väsyttää, vaikka on ihan terve.

1. Hormonitasot voivat vaihdella

Miehillä aamuväsymyksen syynä voi olla testosteroni, joka laskee iän myötä, joka samalla tekee väsyneemmäksi.

2. Ei saa tarpeeksi luonnonvaloa

Luonnon valo stimuloi aivoja ja kehoa, joka saa meidät pysymään paremmin hereillä ja valppaampina. Jos tekee esimerkiksi töitä hämärässä toimistossa, ei saa päivän aikana tarpeeksi luonnon valoa. Se voi aiheuttaa väsymystä heti aamusta, joten kannattaa käydä päivän aikana ulkona, kun on valoisaa.

3. Yöllä ei tule hengitettyä kunnolla

Jos kärsii uniapneasta, voi yön aikana olla hengityskatkoksia. Se jos mikä antaa huonot yöunet, joten aamulla väsyttää.

4. Ongelmat kilpirauhasessa

Tämä on toki terveysongelma, joita tässä ei pitänyt olla mukana. Mutta tätä ei välttämättä itse huomaa, joten se on hyvä mainita. Ongelmat kilpirauhasessa aiheuttavat monenlaisia ongelmia, joista yksi on väsymys, joka voi alkaa heti aamusta.

5. Kehoa tulee liikutettua liian vähän

Jos liikkuu päivän aikana vähän, tekee se väsyneeksi, joka voi vaikuttaa heti aamusta. Liikunta lisää energiaa.

6. Vettä on tullut juotua liian vähän

Kehon kuivuminen saa olon tuntumaan väsyneeksi, joka aiheuttamaa lihaskipuja, joka taas vain lisää väsymystä. Jos ei juo tarpeeksi vettä, on kehon tehtävä enemmän työtä, joka tekee väsyneeksi.

7. Alkoholia tulee juotua liikaa

Muutaman oluen ottaminen tai viinilasillisen juominen työpäivän jälkeen saattaa tuntua siltä, ​​että se auttaa lopettamaan stressaavan päivän, mutta se voi itse asiassa lisätä väsymystä.

8. Tulee juotua kahvia liikaa

Kahvi virkistää, mutta se voi silti olla syynä myös väsymykseen, varsinkin aamulla. Vaikka kofeiini virkistää, se estää aivojen adenosiinireseptoreita saamasta ratkaisevaa kemikaalia, joka auttaa ihmisiä säätelemään unta ja herätysjaksoja.

9. Vääränlainen ruokavalio

Ruokavalio vaikuttaa energiatasoihin. Keho voi saada liikaa sellaisia ruokia, jotka nostavat verensokerit korkealle. Jotkin ruokavaliot taas eivät anna tarpeeksi energiaa, joten aamullakin voi sen takia väsyttää. Kirsikoissa taas on melatoniinia, jota ei kannata syödä aamulla, koska se voi alkaa väsyttämään. Banaaneissa on paljon magnesiumia, joka auttaa nukahtamaan, joten niitäkään ei kannata syödä heti aamusta.

10. Krapula

Tämän arvaat varmasti aamuväsymyksen syyksi, jos olet juopotellut edellisenä iltana. Kun juo paljon alkoholia, se antaa huonot ja katkonaiset yöunet.

Lähde: Yourtango