Suklaasta tehdyt pääsiäismunat ovat osa pääsiäisen aikaa.

Tänä vuonna sinun on mahdollista saada herkuteltavaksi jättimäinen pääsiäismuna. Huutokaupat.com ja Petris Chocolate ovat toteuttaneet yhteistyössä tempauksen, jossa huutokaupataan Suomen suurin suklaamuna.

Jättimuna on 55 senttiä korkea ja se painaa melkein 6,5 kiloa. Pääsiäismuna on valmistettu käsityönä laadukkaista, eettisesti tuotetuista suklaista ja sen sisällä on pienempiä suklaamunia, passion-suklaalakuja ja paahdetulla valkosuklaalla päällystettyjä rusinoita.

PetriS Chocolaten yrittäjä Petri Sirén ei epäröinyt hetkeäkään, kun ehdotus Suomen suurimman pääsiäismunan valmistamisesta hänelle esitettiin. Yli 20 vuotta huippukonditorioissa työskennelleenä ja pääsiäismunienkin maailman kaikki keksinnöt nähneenä konkarina Sirén halusi tehdä jotain erilaista.

”Halusin siitä erinäköisen kuin mihin maailmalla on totuttu. Päätimme, ettemme mene siitä mistä aita on matalin”, hän kertoo.

Tuotto lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen

Jättimunan tekemiseen tarvittiin kolmen ihmisen työpanos. Sen suunnitteluun käytettiin ensin muutama päivä aikaa ja suunnitteluvaiheen jälkeen sen valmistus vaati vielä yhden päivän.

Kun suunnitellaan Suomen suurinta suklaamunaa, täytyy ottaa huomioon monenlaisia asioita.

”Ensimmäinen tärkeä asia on, että löytyy oikeanlaiset muotit. Jos niitä ei ole, niin ei pääse edes alkuun. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä tekemään suklaasta veistosta, mutta se olisi ollut hyvin toisenlainen projekti”, Sirén sanoo.

Lisäksi on mietittävä raaka-aineiden valintaa ja sitä, että ne sopivat keskenään yhteen. Jättimunaan päätyi lopulta viidessä osassa ja neljästä eri suklaasta valettu kuori, pohja ja koristeeksi erilaisia PetriS Chocolaten omia pääsiäissesongin tuotteita.

Suomen suurimman pääsiäismunan huutokauppa on käynnissä 10. huhtikuuta saakka. Korkeimman huudon tekijä ostaa munan itselleen ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset Ry:lle Ukrainan lasten hyväksi.

Löydät huutokaupan sekä kuvat suklaamunasta täältä.