Äskettäin syöpään menehtynyt nuori nainen halusi jakaa oppimansa elämänneuvot kaikkien kanssa. Kirjeellään hän on koskettanut tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Kirjeessään Holly Butcher kertoo rakastavansa elämää, eikä haluaisi kuolla. Koska Hollyn elämän oli kuitenkin päättymässä, hän halusi omien kokemuksien kautta saada muut ihmiset näkemään hienoimmat asiat elämässä. Kirjeessään Holly kertoo, kuinka kuolevaisuus tulee yllätyksenä nuorelle ihmiselle, vaikka me kaikki kuitenkin tiedostamme sen jollakin tasolla.

Holly keräsi kirjeeseen monia ajatuksia elämästä, kuolemasta ja niiden välisistä asioista. Vaikka useammat näistä asioista ovat monille tuttuja, Hollyn sanat tuovat niihin erityistä herkkyyttä ja todellisuuden tuntua.

”Niinä hetkinä kun valitat jostain hemmetin pienestä asiasta, ajttele ihmisiä joilla on oikeasti vakavia ongelmia. Vaikka jokin tilanne olisikin ärsyttävä ole kiitollinen siitä, että juuri sinulla on noin pieniä ja mitättömiä ongelmia.”

”Arvosta muiden aikaa. Älä tuhlaa toisten aikaa sen takia, että olet itse aina myöhässä. Jos et ole vieläkään oppinut olemaan ajoissa, herää aikaisemmin, valmistaudu nopeammin.”

pexels-photo

”Ehkä olet juuttunut ruhkaan tai nukkunut liian vähän, koska ihanat lapsesi pitivät sinua hereillä. Ehkä kampaaja leikkasi hiuksesi liian lyhyeksi tai tekokynsiin on tullut lohkeama. Rintasi ovat liian pienet, takapuolessa on selluliittia ja vatsa pömpöttää. Älä välitä noista asioista paskaakaan.. Lupaan, että nuo asiat eivät merkitse mitään silloin kun tulee sinun vuorosi lähteä.”

”Arvosta jokaista päivää kun et joudu kärsimään kovista kivuista. Vaikka tulee päiviä kun selkää särkee, flunssa iskee tai pää on kipeä – hyväksy ne asiat ja ole vain tyytyväinen siihen, että ne eivät ole hengenvaarallisia asioita.”

”Poista se ihminen kaverilistaltasi, jonka päivitykset saavat tuntemaan olosi paskaksi. Kaveri tai ei, pistä oma hyvänvointisi etusijalle.”

sunset-3087288_1920

”Anna muille. Jos ei itse joudu avunsaajaksi, ei luultavasti osaa arvostaa sitä kuinka paljon apua voi saada tuntemattomilta ihmisiltä. Osta ystävillesi ja perheellesi lahjoja.”

”Ketään ei kiinnosta käytätkö samaa mekkoa useammin kuin kerran.”

”Käytä rahaa kokemuksiin. Tai älä ainakaan jää uusista kokemuksista pois sen takia, että olet tuhlannut rahat johonkin materialistiseen roskaan.”

”Luovuta verta. Se on äärimmäisen tärkeää ja voit oikeasti pelastaa ihmishenkiä. Kiitos verenluovutuksen, minä sain vuoden lisäaikaa. Vuoden, jonka vietin rakkaideni kanssa. Voden, joka sisälsi elämäni parhaimpia kokemuksia.”

”Herää edes kerran aikaisin aamulla vain sen takia, jotta voisit katsoa auringon nousua ja kuunnella linnunlaulua.”

Hollyn perhe julkaisi kirjeen hänen Facebook-sivuillaan, sen jälkeen kun Holly oli nukkunut pois nopeasti ja rauhallisesti.

Lähde: Facebook/Hollybutcher