Tinder on oiva paikka selvittää, mitä todella haet parisuhteelta ja rakkaudelta. Koska vastaan tulee koko ajan loputon määrä ihmisiä, on hyvä tehdä itselleen selväksi, millainen henkilö on viehättävä ja kuka taas kannattaa kiertää kaukaa.

Näillä ohjeilla saat Tinderin käytöstä paljon irti:

1. Huomaa, että on ihan okei olla pinnallinen.

Viehätysvoimaa on vaikea selittää, mutta jos jonkun ulkonäkö kolahtaa sinuun, treffeille lähtökin tuntuu mukavammalta. Et kuitenkaan voi heti tietää millainen tyyppi on miehiään tai naisiaan, joten parempi aloittaa ainakin pitämällä hänen habituksestaan.

2. Tiedä ja tunnista odotuksesi, olivat ne sitten millaisia tahansa.

Jos käytät Tinderiä yhdenillanjuttujen etsimiseen, tiedosta se. Sama pätee, jos selailet sovellusta vakavan parisuhteen etsimisen merkeissä. Siinä, että hakee Tinderistä elämänkumppania, ei ole mitään noloa. Asian tiedostaminen helpottaa kuitenkin kaikkien osapuolten tilannetta.

3. Jos joku sanoo sinulle jotain ällöttävää, hylkää hänet sillä minuutilla.

Jos joku matcheistasi sanoo sinulle jotain loukkaavaa tai ällöttävää, älä uhraa aikaasi jäämällä kinastelemaan hänen kanssaan. Hylkäys ja eteenpäin.

4. Ilmaise profiilissasi selkeästi jokin itsellesi tärkeä asia.

Jos feminismi, politiikka, veganismi tai vaikkapa aktiivinen treenaus on sinulle tärkeää, ilmoita ne heti alkuun profiilitekstissäsi. Tällöin vältyt täysin vastakohtaiset arvot omaavilta tyypeiltä, ja vedät puoleesi heitä, jotka ehkä arvostavat elämässä samoja asioita.

5. Vitsaile, sillä huumori on yksi deittailun kulmakiviä.

Jonkinlaista pilkettä silmäkulmassa on hyvä olla alusta saakka. Samoille jutuille nauraminen sytyttää ihastuksen. Jos joku ei tajua huumorintajuasi, siirry seuraavaan tyyppiin.

6. Keskustele ihmisten kanssa tarpeeksi kauan saadaksesi käsityksen, millaisia he ovat.

Kun tutustut tyyppiin edes jollain tasolla keskustelujenne kautta, vältyt painajaismaisilta treffeiltä. 10 minuutin chatin perusteella on vaikea sanoa vielä kenestäkään mitään. Ota selvää, millä tavoin he kuluttavat valtaosan ajastaan, mitä he ajattelevat asioista pääpiirteittäin ja mitä he etsivät Tinderistä.

7. Älä tuomitse ketään sen perusteella, ettei hän hurmaa sinua charmillaan keskustelussa.

Kaikki ihmiset eivät loista kirjallisessa viestinnässä, mutta saattavat kasvokkain olla mitä hurmaavimpia persoonia. Sama pätee myös toisinpäin. Ole siis kaikkia kohtaan avoin, elleivät he sitten kirjoita jotain totaalisen törppöä.

8. Hyödynnä teknologiaa.

Facebook-stalkkaus on hieman huono ilmaus, koska kaikki tekevät sitä. Siinä, että ottaa hiukan selvää tulevasta mahdollisesta treffikumppanistaan, ei ole mitään pahaa. Googleta henkilö, etsi hänet Facebookista. Teknologia on tiedonlähde ja sitä on lupa käyttää.

9. Älä odota liian kauaa, että tapaat jonkun kasvokkain.

On hyvä tutustua jonkun verran alkuun kirjoittelun kautta, mutta sen varaan ei kannata tukeutua liian pitkäksi aikaa. Kirjoittelulla on hyvä ottaa selvää heidän tarkoitusperistään, kiinnostuksenkohteistaan ja keskustelutyylistään. Yleensä jo puolen tunnin keskustelun jälkeen voi päätellä, haluaako henkilön tavata livenä.

10. Jos ja kun olet valmis, kysy henkilöä ulos.

Harvaa on tultu kotoa hakemaan. Jos joku tuntuu kiinnostavalta, ole rohkea ja pyydä häntä ulos. Nainen voi olla aloitteen tekijä siinä missä mieskin.

Lähde: Mind Body Green